Με τη γνωστή «συνταγή» στις πρώτες υποχρεώσεις

Γιοβάνοβιτς, Μπερνάρ / Intime

i

Γιοβάνοβιτς, Μπερνάρ / Intime

Με τη γνωστή «συνταγή» στις πρώτες υποχρεώσεις

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:01 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 14.06.2023

Ο Παναθηναϊκός εντείνει τις ενέργειες για την ενίσχυση του ρόστερ του, όμως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τουλάχιστον στην αρχή, αναμένεται να στηριχτεί στα πρόσωπα που ξέρει και που τον ξέρουν.

Οι οπαδοί ανυπομονούν για τις μεταγραφές το καλοκαίρι, για να δουν νέα πρόσωπα. Αντιθέτως, οι περισσότεροι προπονητές έχουν μία διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Για εκείνους, η ομοιογένεια και η συνοχή της ενδεκάδας τους έχουν μεγαλύτερη σημασία, αν και ασφαλώς δεν απορρίπτουν την ενίσχυση. Ειδικά, εάν πρόκειται για πιο ποιοτικούς από τους ποδοσφαιριστές τους οποίους προπονούν.

Με τους ίδιους και περιμένει ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Ο Σέρβος λειτουργεί συντηρητικά στην προπονητική και έχει δηλώσει πως δεν αρέσκεται στις μεγάλες αλλαγές. Εξυπακούεται πως ο Ιβάν δεν είναι δογματικός και αντιλαμβάνεται ότι το ρόστερ του έχει ελλείψεις, οι οποίες επιβάλλεται να καλυφθούν.

Ωστόσο, τουλάχιστον στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League, ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να στηριχτεί στους παλιούς. Ο Σέρβος δεν θα ρισκάρει να αλλάξει πολλούς από τους βασικούς με τους οποίους δούλεψε πέρυσι. Οι οποίοι τον γνωρίζουν και τους γνωρίζει. 

Ασφαλώς, είναι πρώιμο να προβλέψουμε τους έντεκα που θα παίξουν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Μεσολαβεί η προετοιμασία που θα αρχίσει στις 15 Ιουνίου, τα φιλικά και το απρόβλεπτο που κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο. Ένας τραυματισμός, μία πρόταση από το εξωτερικό ή ένα άλλο αναπάντεχο γεγονός.

Με τον τρόπο που δουλεύει ο Γιοβάνοβιτς, ο Μπρινιόλι αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. Αν και με την προσθήκη του Μλαντένοβιτς, ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό πλέον.

Στη μεσαία γραμμή, οι Ρούμπεν και Τσέριν θα συμπληρώσουν τις δύο από τις τρεις θέσεις. Στην επίθεση, οι Μπερνάρ και Παλάσιος θα αγωνιστούν στα άκρα και ένας εκ των Ιωαννίδη ή Σπόραρ, θα είναι ο «φουνταριστός». Πρακτικά, μένει η θέση του επιτελικού χαφ, εκεί που ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα του το φετινό καλοκαίρι. 

Συνεπώς, ο Γιοβάνοβιτς περιμένει ένα κεντρικό μέσο για να το γεμίσει το αρχικό σχήμα του. Όχι έναν οποιοδήποτε παίκτη, αλλά έναν δημιουργό, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά. Είτε θα έρθει πρώτος ο επιτελικός μέσος, είτε ο box-to-box.