Θλιβερό τέλος στην καριέρα της Μέγκαν Ραπίνο: Τραυματίστηκε στα πρώτα τρία λεπτά του τελευταίου της αγώνα και αποχώρησε κλαίγοντας (vids)

Μέγκαν Ραπίνο

i

PrtScr

Θλιβερό τέλος στην καριέρα της Μέγκαν Ραπίνο: Τραυματίστηκε στα πρώτα τρία λεπτά του τελευταίου της αγώνα και αποχώρησε κλαίγοντας (vids)

Κώστας Τόπας 14:03 - 12.11.2023

Η Μέγκαν Ραπίνο αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο δακρυσμένη, αφού τραυματίστηκε τρία λεπτά στον τελευταίο αγώνα της καριέρας της, στον οποίο έχασε επίσης την ευκαιρία να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο στη Βόρεια Αμερική, την Καλιφόρνια, την πολιτεία όπου μεγάλωσε.

Η γυναίκα-θρύλος των Ηνωμένων Πολιτειών ήλπιζε να παίξει ολόκληρη την αναμέτρηση με την OL Ρέιν κόντρα στην NJ/NY Gotham στον τελικό του National Women's Soccer League το βράδυ του Σαββάτου (11/11). Μιας κι αυτός ο αγώνας θα ήταν ο τελευταίος στην καριέρα της. Ωστόσο, η απόσυρσή από την ενεργό δράση, αμαυρώθηκε από έναν τραυματισμό που την ανάγκασε να αποχωρήσει πρόωρα από τον αγώνα. 

Συγκεκριμένα, στο τρίτο λεπτό του παιχνιδιού, η 38χρονη επιθετικός έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, σφαδάζοντας από πόνους και με δάκρυα στα μάτια, γύρισε προς τον πάγκο για να τους ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Αυτά έμελλαν να ήταν και τα τελευταία της λεπτά σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Στο τέλος, η ομάδα της έχασε τον τελικό με 2-1.

Το αστέρι της Εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ, δύο φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, είχε ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες ότι θα αποσυρθεί, από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν 2023 του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γυναικών (NWSL).

Εκτός από τα πολλά επιτεύγματά της στο γήπεδο, η Ραπίνο είναι γνωστή για το έργο της σε κοινωνικά ζητήματα, που κυμαίνονται από τα δικαιώματα των LGBTQ+, τη φυλετική ανισότητα μέχρι την ισότητα των φύλων και την ισότητα των αμοιβών. Το 2022, η Ραπίνο έγινε η πρώτη ποδοσφαιρίστρια που έλαβε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας.

Η Μέγκαν Ραπίνο τελείωσε την ποδοσφαιρική της καριέρα μετά από 21 χρόνια, με τα μεγαλύτερα της επιτεύγματα να είναι δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015 και 2019), μια Χρυσή Μπάλα (2019) και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (2012).

Tags: