Μελισσανίδης: «Η μισή Ελλάδα έγινε ΑΕΚ από τον Νεστορίδη» (vid)

Δημήτρης Μελισσανίδης

i

©Intime

Μελισσανίδης: «Η μισή Ελλάδα έγινε ΑΕΚ από τον Νεστορίδη» (vid)

Κώστας Τσίλης 14:51 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 16.12.2023

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, έστειλε το δικό του μήνυμα στο τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Νεστορίδη.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχαιρέτησε τον Κώστα Νεστορίδη με τον δικό του τρόπο. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, ο άνθρωπος που πήρε την απόφαση και τοποθέτηση τον Νεστορίδη σ' έναν από τους τέσσερις πυλώνες της «OPAP Arena», πέρασε πρώτα από το εκκλησάκι που βρίσκεται στο εσωτερικό του γηπέδου. 

Άναψε ένα κερί στην μνήμη του «Νέστορα» και στη συνέχεια αποχαιρέτησε μαζί μ' ολόκληρη την οικογένεια της ΑΕΚ.

«Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έβγαλε αυτή η χώρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τουλάχιστον για' μένα. Η μισή Ελλάδα έγινε ΑΕΚ από τον Νεστορίδη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μελισσανίδης.

Ο Κώστας Νεστορίδης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ και πιο παραγωγικούς παίκτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όντας περισσότερο συνδεδεμένος με την ΑΕΚ και την Εθνική με την οποία έπαιξε 17 φορές και πέτυχε τρία γκολ.

Συνολικά έπαιξε με την κιτρινόμαυρη φανέλα 263 φορές έχοντας απολογισμό 228 γκολ. Για πέντε χρόνια ήταν ο πρώτος σκόρερ της Α' Εθνικής (1959 - 1963), κάτι που έχει πετύχει μόνο αυτός και ο Αντώνης Αντωνιάδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ήταν ο πρώτος που σκόραρε για την ΑΕΚ σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι τη σεζόν 1963/64.