Μεντιλίμπαρ: «Ίσως περνούσαμε έναν μήνα του μέλιτος και τώρα πήραμε το μάθημα»

Μεντιλίμπαρ: «Ίσως περνούσαμε έναν μήνα του μέλιτος και τώρα πήραμε το μάθημα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:34 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:52 - 07.03.2024

Απογοητευμένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη «βαριά» ήττα του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός είδε την Μακάμπι Τελ Αβίβ να των τιμωρεί με σκληρό τρόπο, αφού οι Ισραηλινοί επικράτησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-1. Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. O Ισπανός τεχνικός στάθηκε στην εξαιρετική πορεία που διένυε η ομάδα του μέχρι τώρα, τονίζοντας πως ίσως αυτή επηρέασε τους παίκτες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ:

Για το τι πήγε στραβά και το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Ίσως μετά την κλήρωση μπερδευτήκαμε, παρόλο που έλεγε ότι όποια ομάδα βρίσκεται σε αυτή τη φάση δεν είναι καλή όπως και οι υπόλοιπες. Ίσως υποτιμήσαμε τη Μακάμπι και για αυτό ματς τιμώρησε. Νομίζω πως τα πράγματα πήγαν πολύ άσχημα, παρά την προσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου. Έχουμε ένα σκορ που είναι δύσκολο να ανατραπεί, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Στο πρώτο μέρος ο αντίπαλος ήταν πιο καλός από εμάς. Δυσκολευτήκαμε να δημιουργήσουμε αλλά μας δυσκόλεψαν και στην άμυνα. Τα πράγματα τώρα είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Ίσως περνούσαμε έναν μήνα του μέλιτος και αυτό το παιχνίδι πρέπει να γίνει μάθημα».

Για το κακό πρώτο δεκάλεπτο: «Όπως είπαμε μπήκαμε άσχημα. Στόχος ήταν να είμαστε δυνατοί και επιθετικοί. Με την πρώτη τους επίθεση έβαλαν γκολ οπότε αποδιοργανωθήκαμε αρκετά. Δεν καταφέραμε να πάρουμε δεύτερη μπαλιά και να αμυνθούμε σωστά. Αυτό πρέπει να μας χρησιμέψει σαν μάθημα, για τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε».

Για τα αμυντικά προβλήματα και το αν αυτά αφορούσαν το ατομικό κομμάτι ή την τακτική: «Ακόμα και αν υπήρχαν ατομικά λάθη, το φταίξιμο ήταν της αμυντικής λειτουργίας και της ομάδας. Εκείνοι υπερίσχυσαν στο παιχνίδι. Υπήρχαν αποστάσεις στην άμυνα και τις υπόλοιπες γραμμές. Ολόκληρη η ομάδα και όχι η αμυντική γραμμή, δεν λειτούργησε αμυντικά».

Για το αν πιστεύει στο πρωτάθλημα ή το «θαύμα» κόντρα στην Μακάμπι: «Η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ, αλλά τώρα εστιάζουμε στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Θα δώσουμε τα πάντα να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, για να μείνουμε στην μάχη για τον τίτλο. Όταν τελειώσει αυτό θα ασχοληθούμε με την Μακάμπι. Αν κάνουμε τα βήματα όπως πρέπει τότε όλα είναι πιθανά. Φυσικά θα διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες μας»