Σάλος για τον Μέσι: Απειλές από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ μετά την απουσία του Αργεντινού από το φιλικό (vids)

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Σάλος για τον Μέσι: Απειλές από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ μετά την απουσία του Αργεντινού από το φιλικό (vids)

Κώστας Τόπας 13:30 - 05.02.2024

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ εξέδωσε μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι απαιτεί εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν αγωνίστηκε καθόλου στο φιλικό προετοιμασίας της Ίντερ Μαϊάμι, με την τοπική ομάδα.

«Ο διοργανωτής του φιλικού αγώνα της Ίντερ Μαϊάμι στο Χονγκ Κονγκ είχε δεσμευτεί ο Λιονέλ Μέσι να αγωνιστεί για τουλάχιστον 45 λεπτά» αποκάλυψε ο υπουργός Αθλητισμού του Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα (05/02) αφού η απουσία του Αργεντινού αστέρα προκάλεσε οργή στη κοινή γνώμη. Ο αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας της Αργεντινής, που επίσημα υποφέρει από τέντωμα του οπίσθιου μηριαίου, παρέμεινε στον πάγκο για όλη τη διάρκεια του φιλικού αγώνα που κέρδισε με 4-1 την Κυριακή (04/02) το Χονγκ Κονγκ.

Η απουσία του ξεσήκωσε την οργή των 38.323 θεατών που είχαν πληρώσει τουλάχιστον 115 ευρώ, και συχνά πολύ περισσότερα, για να δουν τον ήρωά τους στο γήπεδο. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, οι φωνές «Θέλουμε τον Μέσι» ξεσήκωσαν στο γήπεδο από οπαδούς που απελπίστηκαν που δεν είδα τον οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας σε δράση.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ εξέδωσε δύο διαδοχικές ανακοινώσεις το βράδυ της Κυριακής, λέγοντας ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένη» και απειλώντας να αποσύρει 1,9 εκατομμύρια ευρώ δημόσια χρηματοδότηση από τον διοργανωτή της εκδήλωσης, την Tatler Asia, ένα Μέσο ενημέρωσης που ειδικεύεται στη μόδα και τον τρόπο ζωής πολυτελείας.

«Ένας από τους βασικούς όρους της συμφωνίας χρηματοδότησής μας με την Tatler Asia ήταν να συμμετάσχει ο Μέσι στον αγώνα για τουλάχιστον 45 λεπτά, με την επιφύλαξη της φυσικής κατάστασης και της ασφάλειας», δήλωσε ο Κέβιν Γιούνγκ Γραμματέας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα.

«Χθες, πριν από την έναρξη του αγώνα, η διοργανώτρια Tatler Asia επιβεβαίωσε εκ νέου ότι ο Μέσι επρόκειτο να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο», εξήγησε. Ο Γιούνγκ, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα στο στάδιο με άλλους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου του Χονγκ Κονγκ, Τζον Λι, είπε ότι η τοπική κυβέρνηση προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τον διοργανωτή όταν ο 36χρονος αστέρας, δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο στην αρχή του δεύτερου αγώνα. 

Ο Μέσι και ο Μπέκαμ αποδοκιμάστηκαν στο Χονγκ Κονγκ από εξαγριωμένους οπαδούς (vids)
REST OF THE WORLD

15:43 - 04.02.2024

Ο Μέσι και ο Μπέκαμ αποδοκιμάστηκαν στο Χονγκ Κονγκ από εξαγριωμένους οπαδούς (vids)

Παραμένοντας στον πάγκο κατά τη νίκη της Ίντερ Μαϊάμι εναντίον μιας μικτής ομάδας του Χονγκ Κονγκ, ο Λιονέλ Μέσι αποδοκιμάστηκε από το κοινό, απογοητευμένο που δεν είδε τον Αργεντινό Παγκόσμιο πρωταθλητή στον αγωνιστικό χώρο.

Οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, καθώς απορρίφθηκαν «λύσεις» όπως η εμφάνιση του Μέσι στο γήπεδο για να αλληλεπιδράσει με τους φιλάθλους και να παραλάβει το τρόπαιο. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ θα λάβει απόφαση για το αν θα αποσύρει την προγραμματισμένη οικονομική βοήθεια αφού εξετάσει τα γεγονότα με τον διοργανωτή της εκδήλωσης.