Ο Μέσι και ο Μπέκαμ αποδοκιμάστηκαν στο Χονγκ Κονγκ από εξαγριωμένους οπαδούς (vids)

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Ο Μέσι και ο Μπέκαμ αποδοκιμάστηκαν στο Χονγκ Κονγκ από εξαγριωμένους οπαδούς (vids)

Κώστας Τόπας 15:43 - 04.02.2024

Παραμένοντας στον πάγκο κατά τη νίκη της Ίντερ Μαϊάμι εναντίον μιας μικτής ομάδας του Χονγκ Κονγκ, ο Λιονέλ Μέσι αποδοκιμάστηκε από το κοινό, απογοητευμένο που δεν είδε τον Αργεντινό Παγκόσμιο πρωταθλητή στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποδοκιμάστηκαν έντονα από οπαδούς, αφού ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν συμμετείχε στον φιλικό αγώνα προετοιμασίας της Ίντερ Μαϊάμι στο γήπεδο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο ήταν κατάμεστο από οπαδούς. Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, ο οποίος υποφέρει από τραβηγμένο οπίσθιο μηριαίο, παρέμεινε στον πάγκο καθ' όλη τη διάρκεια της νίκης 4-1 της ομάδας του Τάτα Μαρτίνο επί μιας επίλεκτης ομάδας του Χονγκ Κονγκ.

«Θέλουμε τον Μέσι»

Η απουσία του ξεσήκωσε την οργή των 38.323 θεατών που είχαν πληρώσει τουλάχιστον 115 ευρώ, και συχνά πολύ περισσότερα, για να δουν τον ήρωά τους στο γήπεδο. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, οι φωνές «Θέλουμε τον Μέσι» ξεσήκωσαν στο γήπεδο από οπαδούς που απελπίστηκαν που δεν είδα τον οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας σε δράση.

Αποδοκιμασίες και για τον Μπέκαμ

Οι αποδοκιμασίες εντάθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όταν φάνηκε ότι ο 36χρονος Αργεντινός δεν θα έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο. Το κοινό ήταν επίσης απογοητευμένο από το γεγονός ότι ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ και της Μπαρτσελόνα, ​​Λουίς Σουάρες, επίσης δεν μπήκε στο παιχνίδι λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Στο 62ο λεπτό εμφανίστηκαν οι Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα. Αλλά οι αποδοκιμασίες ανέβηκαν στο τελευταίο σφύριγμα. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, συνιδιοκτήτης του κλαμπ του Μαϊάμι, αποδοκιμάστηκε έντονα όταν προσπάθησε να ευχαριστήσει το πλήθος «για την απίστευτη υποστήριξή του», καθώς οι οπαδοί έδειχναν την οργή τους με χειρονομίες με τους αντίχειρες προς τα κάτω.

«Κατανοούμε την απογοήτευση των οπαδών λόγω της απουσίας των Λέο (Μέσι) και Λουίς Σουάρες», είπε στους δημοσιογράφους ο προπονητής του Μαϊάμι, Τάτα Μαρτίνο, εξηγώντας ότι η ιατρική ομάδα του συλλόγου είχε λάβει την απόφαση την ίδια μέρα του αγώνα. «Θα θέλαμε να παίξουμε τον Λέο και τον Λουίς τουλάχιστον για μια στιγμή, αλλά ο κίνδυνος ήταν πολύ μεγάλος», εξήγησε ο πρώην προπονητής της Αργεντινής.

Ο Μέσι έπαιξε μόλις έξι λεπτά στον τελευταίο αγώνα του Μαϊάμι στη Σαουδική Αραβία την Πέμπτη και δεν είναι σίγουρος ότι θα είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν του MLS που ξεκινά στις 21 Φεβρουαρίου. Τον Ιούνιο του 2023, περισσότεροι από 60.000 Ινδονήσιοι θεατές εξέφρασαν επίσης τη δυσαρέσκειά τους μετά την αποχώρηση του Αργεντινού αστέρα από έναν φιλικό αγώνα μεταξύ Ινδονησίας και της «Αλμπισελέστε».