Αζάρ: «Μόνο ο Μέσι καλύτερος από εμένα, δεν πρόσεχα τι έτρωγα»

Εντέν Αζάρ

i

©RealMadrid

Αζάρ: «Μόνο ο Μέσι καλύτερος από εμένα, δεν πρόσεχα τι έτρωγα»

Πάνος Κορομηλάς 11:47 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 03.02.2024

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Εντέν Αζάρ στην Equipe, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της καριέρας του. Δεν έλειψε η αναφορά στο κομμάτι της διατροφής και στην αγάπη του για το καλό φαγητό.

Ο Εντέν Αζάρ αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον περασμένο Οκτώβριο, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Μια απόφαση που ξάφνιασε πολλούς, όμως ο ίδιος έμοιαζε πιο σίγουρος από ποτέ. 

«Πρέπει να ακούσεις τον εαυτό σου και να πεις σταμάτα την κατάλληλη στιγμή. Μετά από 16 χρόνια και περισσότερους από 700 αγώνες, αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, έχω παίξει και διασκεδάσει σε πολλά γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους προπονητές, προπονητές και συμπαίκτες - σας ευχαριστώ όλους για αυτές τις υπέροχες στιγμές, θα λείψετε όλοι» ανέφερε στο «αποχαιρετιστήριο» μήνυμα μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του από τα γήπεδα.

Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του, ο Εντέν Αζάρ παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, κάνοντας έναν απολογισμό της καριέρας του. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο θέμα τη διατροφής, τονίζοντας πως πάντα απολάμβανε το καλό φαγητό. 

«Ο Λιονέλ Μέσι είναι ίσως ο μόνος παίκτης που είναι καλύτερος από εμένα. Μου άρεσε να τον παρακολουθώ όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα. Μετά, δεν τον παρακολουθούσα όσο πριν, αλλά είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μεγαλύτερος παίκτης από εμένα, αλλά δεν είναι καλύτερος από εμένα όσον αφορά καθαρά το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Ο Νεϊμάρ, ίσως και να είναι.

Πρέπει να ξέρεις να ακούς τον εαυτό σου και να λες σταμάτα την κατάλληλη στιγμή. Μετά από 16 χρόνια καριέρας και περισσότερους από 700 αγώνες, αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, να παίξω και να διασκεδάσω στα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Τώρα είναι η ώρα να απολαύσω τους αγαπημένους μου και να ζήσω νέες εμπειρίες.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι επάγγελμα. Είναι ένα παιχνίδι. Και προσπάθησα να το παίξω μέχρι το τέλος. Όταν δεν ήταν πια έτσι, σταμάτησα. Ήξερα ότι ήταν η δουλειά μου, έβγαζα το ψωμί μου απ' αυτήν. Αλλά ήθελα να είμαι μακριά από αυτό. Είναι το αγαπημένο μου, το παιχνίδι μου. Και γι' αυτό έκανα αυτή την καριέρα. Έτσι ένιωθα. Η καριέρα μου είναι ένα best seller».

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, μίλησε για τα «πάθη» του. Όπως υποστήριξε, ποτέ δεν ήταν μεγάλος φαν της γυμναστικής, είχε μεγάλη αγάπη για το φαγητό και δεν πρόσεχε αρκετά τη διατροφή του.

«Τα κατάφερα μόνος μου. Δεν πήγαινα γυμναστήριο κάθε τρεις μέρες, δεν έκανα τρεις ώρες φυσιοθεραπεία για να συνέλθω. Αλλά έκανα τη διαφορά. Η απαίτηση είναι να είσαι καλός.

Δεν πρόσεχα τι έτρωγα, αλλά δεν πήγαινα στα McDonald's κάθε μέρα. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό για 16 χρόνια. Δεν πίστευα ότι ήταν σημαντικό. Μου αρέσουν οι απολαύσεις, μου αρέσει να να τρώω και να πίνω με τους φίλους μου. Η δίαιτα είναι μ@λ@κί@, είναι άχρηστη.

Λαπόρτα για την European Super League: «Αν δεν ξεκινήσει μέχρι το 2025-26 τότε θα το ξανασκεφτώ»
LA LIGA

11:39 - 03.02.2024

Λαπόρτα για την European Super League: «Αν δεν ξεκινήσει μέχρι το 2025-26 τότε θα το ξανασκεφτώ»

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, δήλωσε ότι η European Super League θα μπορούσε να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν ή τουλάχιστον μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2025-26, αλλά αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να επανεξετάσει τα πάντα.

Είναι καλό να θες να παίξεις μέχρι τα 40, αλλά ήξερα ότι δεν θα ήμουν εγώ αυτός. Έχω πάντα λίγη σαμπάνια στο ψυγείο μου».