Η αμηχανία του Μέσι όταν του ζήτησαν να χορέψει και η συγκινητική ομιλία του (vids)

Λιονέλ Μέσι - Αντονέλα

i

Λιονέλ Μέσι/©Photo by Jam Media/Getty Images/Ideal Images

Η αμηχανία του Μέσι όταν του ζήτησαν να χορέψει και η συγκινητική ομιλία του (vids)

Κώστας Τόπας 13:45 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 24.03.2023

Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες της εθνικής Αργεντινής και οι οπαδοί παρακάλεσαν τον Λιονέλ Μέσι να χορέψει μαζί τους, με τον «Pulga» να αρνείται αλλά να βγάζει στη συνέχεια έναν λόγο που συγκίνησε τα πλήθη.

Η Αργεντινή έπαιξε τον πρώτο της αγώνα μετά τον θρίαμβό της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, καθώς υποδέχτηκε τον Παναμά, σε φιλική αναμέτρηση. Ενας αγώνας κατά τον οποίο ο Λιονέλ Μέσι έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα, μιας και έφτασε τα 800 γκολ στην καριέρα του. 

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αργεντινός αστέρας και η παρέα του παρέλασαν με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να κάνει ξανά τον περιβόητο πανηγυρισμό του. Καθώς οι παίκτες της «Αλμπισελέστε» ήταν μαζεμένοι στον αγωνιστικό χώρο, ζήτησαν από τον Μέσι να χορέψει, με τους οπαδούς μέσα στο γήπεδο να τον επευφημούν.

Ωστόσο, ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας αρνήθηκε να χορέψει, κουνώντας τα δάχτυλά του, έχοντας πάντα διαγραμμένο ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη του. 

Πλάνα με τον αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν να αρνείται την πρόσκληση για χορό εξέπληξαν τα social media. Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Βάλτε την μπάλα στα πόδια του. Εκεί χορεύει». Ενας άλλος έγραψε: «Αγαπώ τον Μέσι, τόσο γνήσιος και ταπεινός άνθρωπος». Ενας ακόμη χρήστης στο Twitter έγραψε: «Δεν ήθελε να χορέψει, γιατί ήξερε ότι αυτόματα θα θεωρούνταν ο καλύτερος χορευτής στον κόσμο».

Η ηγετική ομιλία

Παρ' όλα αυτά, ο Μέσι εκφώνησε μια ομιλία μετά το πρώτο τους παιχνίδι μετά το νικηφόρο εγχείρημα του Κατάρ. Ευχαρίστησε τους προηγούμενους παίκτες και προπονητές της Αργεντινής καθώς απευθυνόταν στους οπαδούς μετά την επιτυχία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Σήμερα είναι η μέρα μας, όπου γιορτάζουμε τους πρωταθλητές. Αλλά δεν θέλω να ξεχάσω όλους τους συμπαίκτες που ήταν εκεί πριν, που επίσης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κατακτήσουν το Μουντιάλ. Ποιοι επίσης έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να το πετύχουν αυτό και ήμασταν πολύ κοντά στο Κόπα Αμέρικα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τους αξίζει όλη η αναγνώριση του λαού της Αργεντινής γιατί και αυτοί τα έδωσαν όλα για αυτή τη φανέλα. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προηγούμενους προπονητές μου που προσπάθησαν επίσης ό,τι ήταν δυνατό για αυτό. Δυστυχώς, δεν συνέβη. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστούν τόσα χρόνια. Έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εξαρτάται από πολλά πράγματα, όχι μόνο από έναν μεγάλο όμιλο και μια μεγάλη ομάδα και μερικές φορές δεν είναι δυνατό να το κερδίσεις λόγω λεπτομερειών. Ας το απολαύσουμε λοιπόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Λίο».