Η καταρρακτώδης βροχή, η συγκίνηση του Μπέκαμ και η κατσίκα: Ολα όσα έγιναν στην «αποκάλυψη» του Μέσι (vids)

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Mike Ehrmann/Getty Images/Ideal Images

Η καταρρακτώδης βροχή, η συγκίνηση του Μπέκαμ και η κατσίκα: Ολα όσα έγιναν στην «αποκάλυψη» του Μέσι (vids)

Κώστας Τόπας 10:44 - 17.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 17.07.2023

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Λιονέλ Μέσι παρουσιάστηκε από την οικογένεια της Ίντερ Μαϊάμι μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς σε μια εντυπωσιακή και καθοριστική βραδιά για το MLS και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Λιονέλ Μέσι παρουσιάστηκε ως παίκτης της Ίντερ Μαϊάμι μπροστά σε χιλιάδες θαυμαστές το βράδυ της Κυριακής (16/07).  Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και επτά φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός νέου και καθοριστικού κεφαλαίου για το Major League Soccer και είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ που πρωτοστατεί σε αυτό το κίνημα για άλλη μια φορά. 

Παρά την καθυστερημένη έναρξη, η εκδήλωση προχώρησε όπως είχε προγραμματιστεί με τον Μπέκαμ και τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Χόρχε Μας και την υπόλοιπη ομάδα της Ίντερ Μαϊάμι να καλωσορίζουν τόσο τον Λιονέλ Μέσι όσο και τον Σέρχιο Μπουσκέτς στο γήπεδο DRV PNK.

Η καταρρακτώδης βροχή και η γλίστρα του Μπέκαμ

Ο καιρός λίγο έλειψε να καταστρέψει ολόκληρο το βράδυ. Περίπου μία ώρα πριν από τα αποκαλυπτήρια του Μέσι, οι βροντές, οι κεραυνοί και η καταρρακτώδης βροχή έπληξαν οπαδούς που παρευρέθηκαν στο στάδιο DRV PNK. Στην πραγματικότητα τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα που το προσωπικό ασφαλείας εγκατέλειψε τις θέσεις τους και ολόκληρο το θέαμα έφτασε κοντά στο να διακοπεί εντελώς. 

Όπως συμβαίνει, μια καθυστέρηση 40 λεπτών ήταν αρκετή για να χαλαρώσει ο καιρός. Τούτου λεχθέντος, συνέχισε να βρέχει καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης, αναγκάζοντας τον Μπέκαμ να ανέβει με ενθουσιασμό σε έναν ολισθηρό διάδρομο. Εκεί όπου εθεάθη να χάνει την ισορροπία του για κλάσματα του δευτερολέπτου με τις κάμερες του κόσμου να τον καταγράφουν.

Οπαδός πήγε με κατσίκα στο γήπεδο

Για χρόνια ο πόλεμος των «GOAT» διεξάγεται μεταξύ του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο , με πολλούς να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η νίκη του πρώτου στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι είναι ο νικητής.

Και αυτή ήταν η άποψη για έναν συγκεκριμένο οπαδό που αποφάσισε να φέρει μια πραγματική κατσίκα στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν το ζώο μπήκε στην αρένα, αλλά σίγουρα λάμβανε αρκετή προσοχή έξω από αυτό. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι χάιδευαν την κατσίκα, έβγαζαν selfie, με το ζώο πιθανότατα να ήταν μπερδεμένα από την ξαφνική δημοτικότητά του. 

Πραγματικό πάρτι και θέαμα

Αν υπάρχει ένα πράγμα που κάνουν σωστά οι Αμερικάνοι, είναι οι φαντασμαγορικές εκδηλώσεις. Το στάδιο DRV PNK ήταν κατάμεστο. Ενας τεράστιος διάδρομος και μια πλατφόρμα είχαν στηθεί στον αγωνιστικό χώρο, ο φωτισμός ήταν δραματικός και η μουσική έπαιζε διαπασών. Μέχρι να φτάσει ο Μέσι στο γήπεδο, η βροχή δεν είχε σημασία. Τουλάχιστον όχι στους οπαδούς που δημιούργησαν μια κολασμένη ατμόσφαιρα. Πυροτεχνήματα άναψαν από τις εξέδρες για να γιορτάσουν την άφιξη του Μέσι.

Η γκάφα του MLS: Καλωσόρισε τον Μπουσκέτς με φωτογραφία του... Αρμπελόα!

Οι Αμερικανοί μπέρδεψαν τον Μπουσκέτς με τον Άλβαρο Αρμπελόα, αναρτώντας την φωτογραφία του Ισπανού μπακ, συνοδευόμενη με το σχόλιο: «Το μόνο που κάνει είναι να κερδίζει».

Αφού το MLS δημοσίευσε μια φωτογραφία του Άλβαρο Αρμπελόα αντί του Σέρχιο Μπουσκέτς σε μια κακή ανάρτηση καλωσορίσματος, στη συνέχεια ήρθε και η γκάφα με τους συνεργάτες ροής της Apple TV. Ένα πρώιμο διαφημιστικό διάλειμμα φαινόταν να παραμένει κατά λάθος κολλημένο σε μια ευρεία γωνία του γηπέδου, με την παρουσιάστρια να ακούγεται να κάνει ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα στην παραγωγή. Και δυστυχώς, ο ήχος για μεγάλο μέρος της ομιλίας του Μπέκαμ ήταν χαμηλός και αντηχούσε φρικτά. Όταν διορθώθηκε, η μετάφραση από τα ισπανικά στα αγγλικά για τον Μέσι ήταν ακόμα πολύ ήσυχη.

Ο Μπέκαμ τόσο δημοφιλής όσο ποτέ

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας έβαλε την καρδιά και την ψυχή του στην Ίντερ Μαϊάμι και πλέον έχει την απόλυτη ανταμοιβή στον Λιονέλ Μέσι. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ Έμοιαζε πιο κομψός όσο ποτέ με το εντυπωσιακό κοστούμι του στην Ίντερ Μαϊάμι κι έλαβε μια τεράστια επευφημία από το πλήθος όταν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Και όταν ήρθε η ομιλία του, ο 48χρονος έριξε μερικά ισπανικά που έφεραν το πλήθος σε φρενίτιδα. 

«Πριν από δέκα χρόνια, ξεκίνησα το ταξίδι μου για να χτίσω μια νέα ομάδα MLS. Ήταν πάντα ένα όνειρό μου να φέρω τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στον σύλλογο και στη μεγάλη πόλη του Μαϊάμι. Παίκτες που μοιραζόμασταν τη φιλοδοξία μας (σ.σ Μέσι και Μπουσκέτς) θα αναπτύξουν το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα, που εμπνεύσει την επόμενη γενιά και θα βοηθούσε να χτιστεί μια κληρονομιά σε αυτό το άθλημα. Συγχωρέστε με που νιώθω λίγο συγκινημένος απόψε. Είναι πραγματικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να καλωσορίσω τον Λιονέλ Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι». 

Είναι πολύ πιθανό ο Μπέκαμ να έχει σώσει το Major League Soccer δύο φορές. Κάποτε μέσω της δικής του άφιξης και τώρα φέρνοντας στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, τον Λιονέλ Μέσι και τον Σέρχιο Μπουσκέτς.

Ο αφανής ήρωας Μπουσκέτς

Μέσα σε όλο τον ενθουσιασμό των οπαδών της Ίντερ Μαϊάμι, για τον Λιονέλ Μέσι, ήταν εύκολο να ξεχάσει κανείς και την παρουσίαση του Σέρχιο Μπουσκέτς. Βέβαια, πρόκειται για μία καταπληκτική υπογραφή για την ομάδα του Μπέκαμ και ήταν ωραίο ότι είχε κι εκείνος τη δική του στιγμή. 

Ο 35χρονος μέσος ανέβηκε στη σκηνή πριν από τον Μέσι και είπε δυο λόγια. «Γεια σε όλους, σας ευχαριστώ που ήρθατε», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει: 

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Μαϊάμι. Για μένα είναι ευλογία να είμαι μέλος της Ίντερ Μαϊάμι και θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη Χόρχε Μας, Ντέιβιντ Μπέκαμ που τα έκαναν όλα δυνατά. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα αρχίσω να προπονούμαι και να παίζω με τους συμπαίκτες μου και θα τα πούμε σύντομα».

Ο όρκος του Μέσι στον Μπέκαμ και στους νέους συμπαίκτες του

Ο Λιονέλ Μέσι, τον οποίο παρουσίασαν οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Χόρχε Μας, ιδιοκτήτες της Ίντερ Μαϊάμι, πήρε το μικρόφωνο για να μιλήσει στους οπαδούς της νέας του ομάδας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Μαϊάμι για την αγάπη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Μαϊάμι. Θέλω να ευχαριστήσω τον Χόρχε και τον Ντέιβιντ για το καλωσόρισμα, για την αγάπη, που μας έκαναν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας τόσο γρήγορα, που έκαναν τα πάντα για εμάς. Για εμάς ήταν θεαματικό από τότε που φτάσαμε.

Θέλω να αρχίσω να προπονούμαι, να αγωνίζομαι. Έρχομαι με την επιθυμία ότι είχα πάντα να αγωνίζομαι, να θέλω να κερδίζω, να βοηθήσω τον σύλλογο να συνεχίσει να αναπτύσσεται», είπε ο «Pulga», ο οποίος συνοδευόταν από όλη τη γυναίκα και τα παιδιά του. Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέλεξα αυτή την πόλη με την οικογένειά μου, αυτό το έργο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα περάσουμε υπέροχα».

Η οικογένεια

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είπε στην ομιλία του «καλώς ήρθατε στην οικογένεια». Σίγουρα έτσι φαινόταν. Όχι μόνο υπήρχαν αγκαλιές μεταξύ του Μέσι και του Άγγλου θρύλου, αλλά και η οικογένεια του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν καλεσμένη στη σκηνή. Η σύζυγος Αντονέλα Ροκούζο συνοδευόταν από τους γιους τους, Τιάγκο, Ματέο και τον Τσίρο, καθώς και τον Σέρχιο Μπουσκέτς και την οικογένειά του. 

Για να μεγαλώσει περαιτέρω η οικογένεια, η Βικτόρια Μπέκαμ και η κόρη της Χάρπερ ήταν επίσης στη σκηνή. Ακολούθησαν ομαδικές φωτογραφίες και χαρούμενες σκηνές καθώς ξεκινά ένα πολύ μοναδικό κεφάλαιο για την Ίντερ Μαϊάμι.

Η εντυπωσιακή κοπέλα με το ροζ σύνολο στην παρουσίαση του Μέσι

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να αποθεώθηκε από τους χιλιάδες οπαδούς που κατέκλυσαν το γήπεδο της Ίντερ Μαϊάμι για να τον υποδεχθούν, ωστόσο η παρουσιάστρια Μελίσα Ορτίζ ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση.

Πρόκειται για την πρώην ποδοσφαιρίστρια και νυν αθλητική δημοσιογράφος για το ESPN και το Fox Sports, η οποία, μέσω των κοινωνικών της δικτύων, έκανε μεγάλη προβολή για αυτή την πολυαναμενόμενη εκδήλωση παρουσίασης του «Λίο».