Η διάσημη χαρτοπετσέτα που σφράγισε τη μεταγραφή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα πουλήθηκε έναντι «τρελού» ποσού σε δημοπρασία

Λιονέλ Μέσι

Η διάσημη χαρτοπετσέτα που σφράγισε τη μεταγραφή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα πουλήθηκε έναντι «τρελού» ποσού σε δημοπρασία

Κώστας Τόπας 09:50 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:00 - 29.05.2024

Η χαρτοπετσέτα, με την οποία η Μπαρτσελόνα δεσμεύθηκε να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι πωλήθηκε για ένα μυθικό ποσό!

Η περίφημη χαρτοπετσέτα που σφράγισε τη μετακίνηση του Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα όταν ήταν έφηβος βγήκε στο σφυρί σε δημοπρασία για χιλιάδες!

Ο Αργεντινός αστέρας υπέγραψε στην ομάδα του «Καμπ Νόου» όταν ήταν μόλις 13 ετών, μετακομίζοντας από την πατρίδα του στην Ισπανία και εντάχθηκε στη διάσημη ακαδημία του συλλόγου Λα Μασία.

Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία. Ο «Pulga» έκανε το ντεμπούτο του λίγο αφότου έγινε 16 ετών το 2004 και σημείωσε τον απίστευτο αριθμό των 672 γκολ σε 778 αγώνες για τον σύλλογο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Μπαρτσελόνα μέχρι την αποχώρησή του το 2021, ο Μέσι κέρδισε επτά από τις οκτώ Χρυσές Μπάλες του και κατέκτησε πολλά τρόπαια με τους «μπλαουγκράνα». Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός κέρδισε τη La Liga 10 φορές και επίσης κέρδισε τέσσερις τίτλους Champions League με τους Καταλανούς, πριν φύγει για την Παρί Σεν Ζερμέν το 2021.

Με τους Παριζιάνους, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε δύο τίτλους της Ligue 1 και τώρα σε ηλικία 36 ετών αγωνίζεται στην Ίντερ Μαϊάμι στο MLS, όπου ήδη έχει κατακτήσει το League Cup την περυσινή σεζόν.

Επιπλέον, με την Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022 μετά την ήττα των Γάλλων στον τελικό, μόλις ένα χρόνο μετά τη διεκδίκηση του τίτλου του Κόπα Αμέρικα του 2021. Πάντως, η ιστορία του πώς ο Μέσι εντάχθηκε στη Μπαρτσελόνα είναι γνωστή, καθώς σφραγίστηκε σε μια χαρτοπετσέτα τον Δεκέμβριο του 2000.

Η χαρτοπετσέτα γράφει: «Στη Βαρκελώνη, στις 14 Δεκεμβρίου 2000 και με την παρουσία των κ. Μινγκέλα και Χοράσιο, ο Κάρλες Ρέχας, αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, ​​συμφωνεί, υπό την ευθύνη του και ανεξάρτητα από τυχόν αντίθετες απόψεις, να υπογράψει τον παίκτη Λιονέλ Μέσι, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούμε τα ποσά που έχουν συμφωνηθεί».

Και αυτή η χαρτοπετσέτα πουλήθηκε τώρα για 885.800 ευρώ! Η δημοπρασία διεξήχθη διαδικτυακά από τις 8 έως τις 17 Μαΐου.

Ο Ίαν Έλινγκ, Επικεφαλής Καλών Βιβλίων και Χειρογράφων της Bonhams New York, δήλωσε: «Από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η πώληση τράβηξε τη διεθνή προσοχή και οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο περίμεναν αυτή τη μέρα.

«Τι υπέροχο αποτέλεσμα για ένα από τα πιο συναρπαστικά αντικείμενα που έχω χειριστεί ποτέ. Ναι, είναι μια χαρτοπετσέτα, αλλά είναι η διάσημη χαρτοπετσέτα που ήταν στην αρχή της καριέρας του Λιονέλ Μέσι. Άλλαξε τη ζωή του Μέσι, του μέλλοντος της Μπαρτσελόνα και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να χαρίσει μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές του ποδοσφαίρου σε δισεκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο».