Ο Μέσι δώρισε και την όγδοη Χρυσή Μπάλα του στο μουσείο της Μπαρτσελόνα

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Ο Μέσι δώρισε και την όγδοη Χρυσή Μπάλα του στο μουσείο της Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 11:04 - 20.02.2024

Ο Λιονέλ Μέσι δώρισε την όγδοη Χρυσή Μπάλα του στο μουσείο της Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι συνέλεξε αυτό το βραβείο κατά την πρώτη του σεζόν στην Ίντερ Μαϊάμι.

Το αστέρας της εθνικής Αργεντινής διέκοψε τις σχέσεις με τους Καταλανούς το 2021, παίρνοντας μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν ως ελεύθερος. Μετά από δύο σεζόν στη Γαλλία, ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να κυνηγήσει ένα αμερικανικό όνειρο στο MLS το περασμένο καλοκαίρι.

Έχοντας εμπνεύσει την Αργεντινή να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2022, ο «Pulga» κατέκτησε την όγδοη Χρυσή Μπάλα το 2023. Οπως επίσης, ο Μέσι βοήθησε την Ίντερ Μαϊάμι να κατακτήσει το Leagues Cup, καθιστώντας τον τον πιο πολυβραβευμένο παίκτη όλων των εποχών με 44 σημαντικές διακρίσεις στο όνομά του.

Ο Μέσι ωστόσο, δεν έχει αρκετό χώρο στο σπίτι για να έχει όλη τη συλλογή τροπαίων του που έχει κατακτήσει, ενώ η Μπαρτσελόνα είναι σε ετοιμότητα για να τον βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Επτά από τις Χρυσές Μπάλες του βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίσημο μουσείο του καταλανικού συλλόγου και το «E-Noticies» αποκάλυψε ότι και η όγδοη είναι καθ' οδόν.

Απολογήθηκε ο Μέσι για την αμφιλεγόμενη απουσία του σε φιλικό στο Χονγκ Κονγκ: «Γι' αυτό δεν έπαιξα, ζητάω συγγνώμη» (vid)
REST OF THE WORLD

08:37 - 20.02.2024

Απολογήθηκε ο Μέσι για την αμφιλεγόμενη απουσία του σε φιλικό στο Χονγκ Κονγκ: «Γι' αυτό δεν έπαιξα, ζητάω συγγνώμη» (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι έσπασε τη σιωπή του, σχετικά με την απουσία του σε φιλικό αγώνα της Ίντερ Μαϊάμι στο Χονγκ Κονγκ στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου είχε ξεσπάσει διαμάχη.

Ο Μέσι έχει πει στο παρελθόν: «Ό,τι έχω κατακτήσει είναι στη Βαρκελώνη, εκεί στο μουσείο της ομάδας. Χρυσές Μπάλες, Χρυσά Παπούτσια, τα πάντα». Αυτό θα συνεχίσει να ισχύει παρά το γεγονός ότι τώρα αγωνίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, μιας και για τον ίδιο είναι αδύνατον να διακόψει τους συναισθηματικούς και επαγγελματικούς δεσμούς με τους «μπλαουγκράνα».