«Ο Μέσι είναι ο νικητής της Χρυσής Μπάλας», σύμφωνα με τους Ισπανούς

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

«Ο Μέσι είναι ο νικητής της Χρυσής Μπάλας», σύμφωνα με τους Ισπανούς

Κώστας Τόπας 10:47 - 17.10.2023

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν στην Ισπανία, ο Λιονέλ Μέσι αναμένεται να είναι ο μεγάλος νικητής της φετινής Χρυσής Μπάλας.

Η 67η διοργάνωση της Χρυσής Μπάλας, που διοργανώνει το γαλλικό περιοδικό France Football, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 στο θέατρο Châtelet στο Παρίσι. Ο Λιονέλ Μέσι, οποίος κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή με την εθνική Αργεντινής στο Κατάρ θα διεκδικήσει την όγδοή του Χρυσή Μπάλα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η καταλανική «Sport», ο Αργεντινός αστέρας θα είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς και ήδη έχει ενημερωθεί για τη μεγάλη του νίκη, με το «France Football» να αναμένεται να βρεθεί στην οικεία του Μέσι στο Μαϊάμι, ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο αφιέρωμα για την 8η Χρυσή Μπάλα του 36χρονου μεσοεπιθετικού της Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Λιονέλ Μέσι εντάχθηκε στην ομάδα του MLS, Ίντερ Μαϊάμι, που ανήκει στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, από την Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι. Ως μέρος της μετακόμισής του στο κλαμπ με έδρα τη Φλόριντα, ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας έχει ήδη μεγάλο αντίκτυπο τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό κομμάτι.

Ο «Pulga» μάλιστα, βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τους παίκτες που έχουν πουλήσει τις περισσότερες φανέλες στο πρωτάθλημα, μπροστά από τον Βραζιλιάνο Ζοάο Κλάους, το αστέρι της Σεντ Λούις Σίτι (μια ομάδα που πρωτοεμφανίστηκε φέτος στο MLS και είναι πρώτη στη Δυτική Περιφέρεια) και τον Γερμανό, Χάνι Μουχτάρ, ο επιθετικός του Nashville και ο οποίος ήταν ο MVP και πρώτος σκόρερ του MLS το 2022.