Ο Λαπόρτα κατηγορεί την Παρί ως υπεύθυνη για το «ναυάγιο» της επιστροφής του Μέσι στην Μπαρτσελόνα

Λιονέλ Μέσι & Τζουάν Λαπόρτα

i

Λιονέλ Μέσι & Τζουάν Λαπόρτα/©Photo by Joaquin Corchero / Europa Press Sports via Getty Images/Ideal Images

Ο Λαπόρτα κατηγορεί την Παρί ως υπεύθυνη για το «ναυάγιο» της επιστροφής του Μέσι στην Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 08:54 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 12.07.2023

Ο Τζουάν Λαπόρτα κατηγόρησε την Παρί Σεν Ζερμέν για το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν επέστρεψε τελικά στην Μπαρτσελόνα κι αποφάσισε να μετακομίσει στο MLS για την Ίντερ Μαϊάμι.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπαρτσελόνα θεώρησε πως θα ήταν «η μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού» σε περίπτωση που ολοκλήρωνε την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στο «Καμπ Νόου». Ωστόσο, ο «Pulga» αποφάσισε να μετακομίσει στο MLS και να αποδεχθεί την πρόταση της Ίντερ Μαϊάμι, μετά το τέλος του συμβολαίου του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Mundo Deportivo, ο πρόεδρος των Καταλανών κλήθηκε να μιλήσει για την αποτυχία της επιστροφής του Λιονέλ Μέσι στους Καταλανούς. Ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» κατηγόρησε την Παρί και τη Γαλλία για το γεγονός ότι ο Αργεντινός Παγκόσμιος πρωταθλητής δεν επέστρεψε στην Ισπανία για την Μπαρτσελόνα.

«Υπήρχαν πιθανότητες, είχαμε συμφωνήσει ότι θα ήταν έτσι. Ο παίκτης ήθελε, ο πατέρας επίσης, αλλά οι ρυθμοί ήταν διαφορετικοί. Δεν θέλαμε να μας συμβεί αυτό που συνέβη την άλλη φορά και τους είπαμε ότι όταν είχαμε fair-play θα τους ενημερώσουμε. 

Μετά πέρασε λίγος καιρός, συμφωνήθηκε ολόκληρο το συμβόλαιο αλλά ο Χόρχε ήθελε να έρθει να μιλήσει μαζί μου και μας είπε ότι είχε αποφασίσει για την Ίντερ Μαϊάμι επειδή είχε περάσει μερικές πολύ δύσκολες σεζόν στο Παρίσι, όπου ήταν υπό μεγάλη πίεση, ότι στο Μαϊάμι θα είναι πιο ήρεμος και θα μπορούσε να σκεφτεί την εθνική ομάδα. Παρόλο που ήθελε να έρθει στη Μπάρτσα, δεν ήθελε να περάσει άλλη μια χρονιά έτσι», ανέφερε αρχικά ο Λαπόρτα ο οποίος τόνισε πως ο Λιονέλ Μέσι τελικά επέλεξε την Ίντερ Μαϊάμι στο MLS, εν μέρει λόγω της Παρί.

«Οι σχέσεις μας με τον Λίο είναι καλές. Δεν έχουμε μιλήσει από τότε. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Μαϊάμι και η Μπάρτσα είναι το σπίτι του», κατέληξε ο Λαπόρτα.