Οι μεταγραφές που έχει πάρει η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μπαρτσελόνα

Οι μεταγραφές που έχει πάρει η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μπαρτσελόνα

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:14 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 11.07.2023

Με τον ερχομό του Αρντά Γκιουλέρ, η Ρεάλ Μαδρίτης προηγείται και πάλι από την Μπαρτσελόνα στη μεταγραφική «μονομαχία» των δύο συλλόγων.

«Δεν μπορείς να πεις όχι στη Ρεάλ Μαδρίτης». Είναι λέξεις που έχουν γίνει ήδη λαϊκό ρητό, αποτέλεσμα καθημερινών εθίμων. Από την περίφημη ενσωμάτωση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, περισσότερο μια φανταστική πλοκή παρά μια ποδοσφαιρική μεταγραφή, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να αποκτήσει όλες τις μεταγραφές που έχει κονταριστεί με την Μπαρτσελόνα

Ο Αρντά Γκιουλέρ, το παιδί θαύμα του τουρκικού ποδοσφαίρου, μπαίνει στη λίστα με τα τελευταία ονόματα που οι Καταλανοί, είτε λόγω αθλητικού έργου, είτε λόγω οικονομικών λόγων είτε για απλή βούληση του παίκτη, κατάφερε να αποσπάσει από τον μεγαλύτερο αντίπαλο της. Η σαπουνόπερα που ονομάζεται Αρντά Γκιουλέρ ήταν γρήγορη, αλλά έντονη. 

Μόλις πριν από εβδομάδες κανείς δεν ήξερε το όνομά του και τις τελευταίες ώρες έχει γίνει γνωστός σε όλους. Στην αρχή όλα έδειχναν ότι επρόκειτο να ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα. Ο ρόλος του Ντέκο (αθλητικός διευθυντής Μπαρτσελόνα) στην επέμβαση και το ενδεχόμενο να έχει περισσότερα λεπτά ως παίκτης της Μπάρτσα φαινόταν να έγειρε τη ζυγαριά υπέρ της ομάδας του Λαπόρτα. 

Οι κλήσεις από τους παίκτες και τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, η πληρωμή πάνω από τη ρήτρα και η βεβαιότητα ότι θα είναι μέλος της πρώτης ομάδας έκαναν τελικά τον νεαρό ποδοσφαιριστή να επιλέξει τους «μερένγκες». «Μόλις η Ρεάλ μπήκε στην εξίσωση, σταμάτησα να ακούω τις υπόλοιπες προτάσεις», διαβεβαίωσε ο Τούρκος στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης. 

Ασένσιο, η πρώτη «πέτρα» στο δρόμο

©Intime/ Μάρκο Ασένσιο

Και είναι ότι, από τον Νεϊμάρ, στον Φλορεντίνο Πέρεθ (πρόεδρος Ρεάλ Μαδρίτης) δεν έχει λείψει κανένας παίκτης σε διαμάχη με την Μπαρτσελόνα. Το 2014, ένα νεαρό αγόρι με το όνομα Μάρκο Ασένσιο ξεχώρισε στο νησί της Μαγιόρκα. Αρκετοί σύλλογοι έδειξαν ενδιαφέρον για τον Ισπανό από το νησί των Βαλεαρίδων, συμπεριλαμβανομένων της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα

Η καταλανική ομάδα ήταν απρόθυμη να προσφέρει το τίμημα που ζήτησε η Μαγιόρκα και, εν μέσω αυτής της αναποφασιστικότητας, η Ρεάλ Μαδρίτης πόνταρε πολύ στον Ασένσιο, όπου τελικά κατέληξε σε συμφωνία με τον σύλλογο έναντι 3,9 εκατομμύριων ευρώ. 

Αυτή η μεταγραφή ήταν η πρώτη τα τελευταία χρόνια κατά την οποία η Ρεάλ επρόκειτο να κερδίσει το παιχνίδι έναντι του αιώνιου αντιπάλου της. Δεδομένου ότι, λίγο καιρό αργότερα, η αγορά θα έμπαινε σε μια «φούσκα» που δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από την ανάπτυξη. Εν μέσω αυτού του πληθωρισμού, οι περισσότερες ομάδες έθεσαν έναν στόχο: «προσπαθήστε να υπογράψετε νεαρά ταλέντα πριν εκτοξευθεί η τιμή τους». 

Και μετά ο πόλεμος στην αγορά μεταφέρθηκε στη Βραζιλία. Εκεί, ανάμεσα στη μαγεία των δρόμων και των φαβέλες, δύο νέοι που είχαν μαγέψει μια ολόκληρη χώρα έκαναν τα πρώτα τους βήματα. Ένα από τη Φλαμένγκο και άλλο από τη Σάντος

Ο λόγος γίνεται για τον Βινίσιους Τζούνιορ και τον Ροντρίγκο. Ο κόσμος αναρωτήθηκε στην αρχή ποιο θα ήταν καλύτερος για να γίνει ο νέος Νεϊμάρ, αλλά ήταν ξεκάθαροι ότι και οι δύο ήταν έτοιμοι να κάνουν το άλμα προς την Ευρώπη. Πολλές ομάδες από τη γηραιά ήπειρο πάλεψαν για να κερδίσουν τα δύο εξτρέμ της Νότιας Αμερικής, αν και η διαμάχη περιορίστηκε στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη. 

Και πάλι νικήτρια βγήκε η Ρεάλ Μαδρίτης. «Ο εκπρόσωπός μου είπε ότι είχε προτάσεις από τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Του είπα «θα πάμε στον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο», είπε ο Βινίσιους. Και οι δύο προσγειώθηκαν στην πρωτεύουσα για ένα ποσό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, μια αξία που έχει πολλαπλασιαστεί εκθετικά με την πάροδο των εποχών.

Έντρικ και Γκιουλέρ, οι υποσχέσεις του μέλλοντος

Η προτελευταία μάχη είχε και επίκεντρο τη χώρα του καρναβαλιού. Ένα νέο βραζιλιάνικο νεαρό τλέντο έκανε τους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα να ενδιαφερθούν για τη περίπτωσή του. Δεν είναι άλλος από τον Έντρικ

Ο γεννημένος το 2006 επιθετικός της Παλμέιρας τράβηξε όλα τα βλέμματα λόγω της επιθετικής του δύναμης, του μεγέθους και της ταχύτητάς του. Τελικά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής κατέληξε στα χέρια των Μαδριλένων για ένα ποσό άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ. 

Και, τέλος, με του Αρντά Γκιουλέρ είναι ήδη 5-0 (μεταγραφές Ρεάλ Μαδρίτης έναντι Μπαρτσελόνα). Πέντε μεταγραφές που άρπαξε η Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια. Θα δούμε στο μέλλον εάν η καταλανική ομάδα μπορεί να ανατρέψει αυτήν την τάση ή, αν όχι, η «βασίλισσα» κάνει αυτόν τον πολύ συγκεκριμένο δείκτη πιο ογκώδη.