Παλίκουτσα: «Συμφωνία με φορ από τη La Liga»
i

©Intime

Παλίκουτσα: «Συμφωνία με φορ από τη La Liga»

Αλέξης Σαββόπουλος 09:16 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 04.07.2023

Αποκαλυπτικός ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, μιλώντας στη «Μ» για όλα τα ανοικτά και όχι μόνο μεταγραφικά θέματα των «κιτρινόμαυρων».

Το στίγμα του για τις επόμενες κινήσεις του Άρη στις μεταγραφές, έδωσε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα λίγες ώρες μετά το φιλικό με την Μπότεφ στην εφημερίδα «Metrosport». 

Ο Κροάτης αποκάλυψε αποκάλυψε ότι ήδη έχει συμφωνήσει για την απόκτηση επιθετικού από τη La Liga, την συμφωνία με δυο εξτρέμ ενώ, αναφέρθηκε επίσης στην πώληση του Κωνσταντίνου Χρυσόπουλου. «Έχουμε συμφωνήσει με ομάδα από τη La Liga για επιθετικό, θα πρέπει απλά να βρεθώ με τον παίκτη και από κοντά. Όπως γνωρίζετε δεν θα υπογράψω κάποιον παίκτη αν πρώτα δεν τον δω ως χαρακτήρα. Να τον γνωρίσω, να μιλήσω μαζί του», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι… «είμαστε στις τελικές επαφές με ακόμα δύο εξτρέμ».

Σε ερώτηση για τον Ματέι Βίντρα, ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας: «Ανάλογα με την εξέλιξη της προετοιμασίας και των αγώνων στην Ευρώπη, είμαστε ανοικτοί στο ενδεχόμενο απόκτησης δύο επιθετικών. Το καλοκαίρι είναι μεγάλο και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ».

Αναφέρθηκε επίσης στα νέα μεταγραφικά λέγοντας: «Ο Πάβισιτς ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ριέκα, όταν ήμουν εκεί. Ο καλύτερος στη θέση του, σε όλη την Κροατία εκείνη την περίοδο. Πήραμε έναν ταλαντούχο Έλληνα στόπερ που έπαιξε σε όλες τις μικρές ομάδες της Γερμανίας. Ήθελα πολύ να φέρουμε τον Ζαγαρίτη, αλλά υπήρξε έντονη καθυστέρηση και σε 2-3 εβδομάδες αλλάζουν πολλά. Όταν χάνεις χρόνο πρέπει να πάρεις μία απόφαση για την ομάδα. Μπορεί να είναι κόντρα στη φιλοσοφία του, αλλά η ομάδα είναι πιο σημαντική από αυτόν. Ο Φεράρι γνωρίζει το Πρωτάθλημα κι αυτό κάνει την επιλογή του εξίσου καλή με αντίστοιχη ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή».

Ο τεχνικός διευθυντής αναφέρθηκε στην πώληση του 50% των δικαιωμάτων του Κωνσταντίνου Χρυσόπουλου στην ΑΕΚ υποστηρίζοντας ότι διαφώνησε με το αίτημα για εγγυημένο αριθμό αγώνων που έθεσε η πλευρά του παίκτη. «Όταν άκουσα τις φήμες περί πρότασης της ΑΕΚ τον κάλεσα στο γραφείο μου και του εξήγησα το πλάνο μου και ότι ήθελα να τον βοηθήσω στην εξέλιξή του. Αν θέλεις να εξελίξεις την ακαδημία σου, πρέπει να προωθείς παιδιά στην πρώτη ομάδα. Είχαμε αποφασίσει να του δώσουμε χρόνο αλλά ήθελε πολύ να πάει στην ΑΕΚ. 

Είχε κουβέντες με τον προπονητή της ΑΕΚ. Δεν ξέρω τι σκοπεύει να κάνει η ΑΕΚ, προσωπικά του εξήγησα τη θέση μου. Τα πράγματα άλλαξαν όταν μου έστειλε μήνυμα στο οποίο έθεσε κάποιους όρους για την παραμονή του. Για μένα, αυτοί οι όροι δεν ήταν αποδεκτοί. Από τη μία πλευρά τους καταλαβαίνω, όταν όμως είσαι παιδί του Άρη και πιστεύεις στον εαυτό σου δεν βάζεις τέτοιους όρους. Δεν είναι μόνο ο Άρης, βάζεις το συμφέρον σου πάνω από το κλαμπ. Ζητούσε να έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει εάν δεν είχε εγγυημένο χρόνο συμμετοχής».

Τέλος αναφέρθηκε και στο μέλλον του Μπράιαν Νταμπό: «Δεν υπολογίζουμε τον Νταμπό ακόμα και για τα φιλικά ή τα κομμάτια της προπόνησης που η ομάδα δουλεύει πάνω στην τακτική. Του είπα να βρει μία αλλαγή στην καριέρα του και του έδωσα τον χρόνο. Έχει πολύ ποιότητα, αλλά δεν το έχουμε δει στο γήπεδο ή στην καθημερινή δουλειά του»