Κίνηση ματ ο Άρης με την απόκτηση του χαφ Τζούρασεκ - Επιλογή του Παλίκουτσα ο Κροάτης που έμεινε ελεύθερος από τη Σαχτάρ

Ο Νέβεν Τζούρασεκ

i

Photo by Ben Gal/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Κίνηση ματ ο Άρης με την απόκτηση του χαφ Τζούρασεκ - Επιλογή του Παλίκουτσα ο Κροάτης που έμεινε ελεύθερος από τη Σαχτάρ

Αλέξης Σαββόπουλος 17:00 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 03.07.2023

Στον Κροάτη που έμεινε ελεύθερος από την Σαχτάρ κατέληξε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη για τη θέση του αμυντικού χαφ. Ποιος είναι ο 25χρονος μέσος με τον οποίο συμφώνησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Παπούτσι από τον τόπο του επιλέγει και πάλι ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα για τη μια από τις δυο κινήσεις που θα κάνει ακόμη ο Άρης στη μεσαία γραμμή και πιο συγκεκριμένα στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο τεχνικός διευθυντής των κιτρινόμαυρων κατέληξε στον συμπατριώτη του Νέβεν Τζούρασεκ που έμεινε ελεύθερος από την Σαχτάρ Ντόνεσκ. Ο ίδιος έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και μάλιστα αναμένεται στην Ελλάδα την Τρίτη για τις τελικές συζητήσεις.

Στη μέση ο Παλίκουτσα...

Τον βασικότερο λόγο για να αποδεχθεί την πρόταση του Άρη έπαιξε φυσικά ο Παλίκουτσα που τον γνωρίζει από πρώτο χέρι και τον έπεισε να αφήσει την Ουκρανία και να φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Ο Τζούρασεκ είναι 25 ετών, γεννημένος στο Βάραζντιν με ύψος 1,73. Ξεκίνησε από την ομάδα της γενέτειράς του, πριν τον αποκτήσει το 2015 η Ντινάμο Ζάγκρεμπ σε ηλικία 17 ετών

Εντάχθηκε αρχικά στη δεύτερη ομάδα και τρία χρόνια αργότερα δόθηκε δανεικός στη Λοκομοτίβα, έχοντας μόλις τρεις συμμετοχές ως αλλαγή στη Ντινάμο. Με την άλλη ομάδα του Ζάγκρεμπ έκανε 15 παιχνίδια, αρχίζοντας να παίρνει εμπειρίες. Τα επόμενα δυο χρόνια παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός, στην ομάδα που ξεκίνησε αυτή τη φορά, την ΝΚ Βάραζντιν.

Έκανε δυο γεμάτες χρονιές με 63 παιχνίδια, τέσσερα γκολ και τρεις ασιστ. Ακολούθησε ακόμη ένας δανεισμός το καλοκαίρι του 2021, στην Ντνιπρο, στην οποία έκανε 18 παιχνίδια. Ο κύκλος των δανεισμών ολοκληρώθηκε την επόμενη σεζόν όπου αγωνίστηκε στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Έπαιξε μόλις έξι παιχνίδια.

Τον περασμένο Ιούλιο τον αγόρασε η Σαχτάρ έναντι 800.000 ευρώ. Με την Ουκρανική ομάδα είχε 26 συμμετοχές με ένα γκολ και τρεις ασιστ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, πριν μείνει ελεύθερος πριν από λίγες μέρες.

Ο Τζουράσεκ αγωνίζεται τόσο ως αμυντικός όσο και ως οκτάρι. Είναι διεθνής σε όλα τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κροατίας έχοντας αγωνιστεί σε 33 παιχνίδια.