Άρης: Τα ενθαρρυντικά αποκαλυπτήρια του 19χρονου Παναγίδη
i

©Intime

Άρης: Τα ενθαρρυντικά αποκαλυπτήρια του 19χρονου Παναγίδη

Αλέξης Σαββόπουλος 15:37 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 03.07.2023

Ποιος είναι ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Άρη που ξεχώρισε στο φιλικό με την Μπότεφ, αρπάζοντας την ευκαιρία που του έδωσε ο Τερζής να αγωνιστεί σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Τα καλοκαιρινά φιλικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ειδικά αυτά στο ξεκίνημα είναι πάντα μια πολύ καλή ευκαιρία για τους «μικρούς» μιας ομάδας να βρουν χώρο και χρόνο που όταν ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια, δύσκολα θα τον έχουν. Ο Μιχάλης Παναγίδης το είχε κατά νου και άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Τόλης Τερζής να τον ξεκινήσει βασικό στο φιλικό με την Μπότεφ και μάλιστα να τον αφήσει σε ολόκληρο το 90λεπτο. Ο 19χρονος πιτσιρικάς ήταν το κεντρικό πρόσωπο γιατί δεν πέρασε σίγουρα απαρατήρητος. Πήρε ενέργειες, μοίρασε παιχνίδι, απείλησε, αγωνίστηκε σε δυο διαφορετικές θέσεις (εξτρέμ στο πρώτο ημίχρονο, στον άξονα στην επανάληψη) και συστήθηκε στο κοινό, κάνοντας… γκελ.

Στους περισσότερους ήταν μέχρι χθες, άγνωστος. Κυρίως στους ουδέτερους. Για τους φίλους του Άρη ήταν ένας από τους «μικρούς» που ελλείψει μεταγραφών, είχε πάρει μαζί τους την Αυστρία ο Χερμάν Μπούργος και αφού έπαιξε σε κάποια φιλικά, άναψε το πράσινο φως για να γίνει επαγγελματίας. Μάλιστα τον συμπεριέλαβε στην 20άδα, στα τρία από τα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Γκόμελ και Μακάμπι χωρίς να αγωνιστεί.

Η χρονιά τον βρήκε να κάνει προπονήσεις με τους μεγάλους και να αγωνίζεται κατά βάση με την Κ19. Ο Άλαν Πάρντιου ήταν αυτός στον οποίο ο Παναγίδη έκανε κλικ. Ο Άγγλος κάτι έβλεπε σε αυτόν και τον πήρε σε κάποια παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου στην αποστολή, δίχως πάλι να πάρει το βάπτισμα του πυρός. Το ίδιο και στα playoffs όπου έκανε την επανεμφάνισή του σε αποστολή, υπό τις οδηγίες του Τερζή που τον γνωρίζει καλά από την Κ19.

Παρά το γεγονός ότι την πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας, δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο, ο Παναγίδης φρόντισε να αξιοποιήσει αυτό το διάστημα, δουλεύοντας σε ατομικό επίπεδο, εξτρά από τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Η βελτίωση ήταν εμφανής από την πρώτη μέρα της φετινής προετοιμασίας. Είχε το καλύτερο εργομετρικό μετά τον… μαραθωνοδρόμο Νταρίντα, ενώ και η εικόνα του στις προπονήσεις ήταν τέτοια που δεν περνούσε απαρατήρητη από τον Τερζή που τον επιβράβευσε δίνοντάς του φανέλα βασικού με την Μπότεφ. Όντας πλέον ο μοναδικός μικρός που είναι επαγγελματίας με δεδομένο ότι αποχώρησαν όλοι οι υπόλοιποι (Χρυσόπουλος, Σγούρος, Τανούλης, Χατζηιωάννου, Καρακασίδης) έχουν αποχωρήσει, είναι στο χέρι του να κερδίσει μια θέση στο φετινό ροτέισον. Έχει και το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αγωνιστεί σε δυο θέσεις. Και ως ακραίος επιθετικός αλλά και ως κεντρικός μέσος που είναι και η φυσική του θέση. Το βασικό του όπλο είναι η καλή τεχνική. Για αυτό μπορεί να έχει την ευχέρεια να παίζει και στις γραμμές και λίγο πιο μέσα. Δεν είναι ιδιαίτερα ταχύς, όχι όμως και αργός, ενώ έχει υψηλή αίσθηση της εκμετάλλευσης των συμπαικτών του (είναι καλός πασέρ). Προφανώς και του λείπουν οι παραστάσεις και ούτε περιμένει κανείς, να κάνει τη διαφορά. Διαθέτει όμως το αγωνιστικό θράσος, να αρχίσει να παίρνει σιγά-σιγά κάποια λεπτά, ώστε να αποδείξει αν μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο…