Ο Πίρσμαν αποχώρησε από τον Άρη κι ανακοινώθηκε από τη Γκρόνινγκεν για τρία χρόνια

Ο Πίρσμαν στην Γκρόνινγκεν.

i

©fcgroningen.nl

Ο Πίρσμαν αποχώρησε από τον Άρη κι ανακοινώθηκε από τη Γκρόνινγκεν για τρία χρόνια

Γιώργος Σακελλαρίου 22:35 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 03.07.2023

Οριστικά στην Ολλανδία για τη Γκρόνινγκεν θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην αριστερός μπακ του Άρη Μάρβιν Πίρσμαν.

Ο Μάρβιν Πίρσμαν αποτελεί παρελθόν για τον Άρη και ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του είναι η ολλανδική Γκρόνινγκεν.

Ο 32χρονος Βέλγος αριστερός μπακ πέρσι έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Άρη είχε 36 συμμετοχές και τρεις ασίστ, αλλά οι εμφανίσεις του δεν θύμισαν την εικόνα που είχε στους Ηπειρώτες. Ο Άρης έλυσε τη συνεργασία μαζί του και απόψε η Γκρόνινγκεν σφράγισε την απόκτησή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Γκρόνινγκεν υπέγραψε τον Μάρβιν Πίρσμαν. Ο 32χρονος Βέλγος προέρχεται από τον Άρη Θεσσαλονίκης. Ο αριστερός ακραίος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Ο Πίρσμαν τέθηκε αμέσως στη διάθεση του προπονητή Ντικ Λούκιεν.

Ο Πίρσμαν γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1991 στο Βίλρικ κι έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ηλικία 17 ετών για τη βελγική Μπέβερεν. Μετά την πρώτη του σεζόν, μεταγράφηκε στην Αντβέρπ. Έφυγε για την Ολλανδία το 2012 κι έπαιξε διαδοχικά για τις Ντόρντρεχτ, Καμπούρ.

Το 2018 ο μπακ έφυγε για το Ισραήλ, όπου έπαιξε στη Χάποελ Τελ Αβίβ. Το 2020, μετακόμισε στην Ελλάδα, όπου ήταν βασικός παίκτης στον ΠΑΣ Γιάννινα και την περασμένη σεζόν στον Άρη Θεσσαλονίκης. Στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πίρσμαν αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς τη σεζόν 2020/2021, ενώ με τον Άρη αγωνίστηκε πέρυσι στην Ευρώπη. Συνολικά, έπαιξε περισσότερους από 400 αγώνες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια φιλοξενούνται δηλώσεις του Πίρσμαν: «Γνωρίζω την Γκρόνινγκεν ως αντίπαλο από την προηγούμενη περίοδο μου στην Ολλανδία. Ένας μεγάλος σύλλογος. Αν και η ζωή στην Ελλάδα μου ταίριαζε πολύ, οι φιλοδοξίες της Γκρόνινγκεν με τράβηξαν τόσο πολύ που επέλεξα να επιστρέψω στην Ολλανδία. Θα ήθελα να κάνω τη μετάβαση σε έναν σύλλογο σαν αυτόν.

Δεν τα παρατάω ποτέ, πάω μέχρι το τέλος και δίνω τα πάντα. Θα βοηθήσω τους συμπαίκτες μου όσο καλύτερα μπορώ. Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάω αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου».

Κίνηση ματ ο Άρης με την απόκτηση του χαφ Τζούρασεκ - Επιλογή του Παλίκουτσα ο Κροάτης που έμεινε ελεύθερος από τη Σαχτάρ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:00 - 03.07.2023

Κίνηση ματ ο Άρης με την απόκτηση του χαφ Τζούρασεκ - Επιλογή του Παλίκουτσα ο Κροάτης που έμεινε ελεύθερος από τη Σαχτάρ

Στον Κροάτη που έμεινε ελεύθερος από την Σαχτάρ κατέληξε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη για τη θέση του αμυντικού χαφ. Ποιος είναι ο 25χρονος μέσος με τον οποίο συμφώνησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Πίρσμαν, παράλληλα, με ανάρτησή του στο instagram ευχαρίστησε τον Άρη και τον κόσμο για τη στήριξή του κι ευχήθηκε στους πρώην πλέον συμπαίκτες του, τα καλύτερα για το μέλλον.

Δείτε την ανάρτησή του: