Άρης: Η επιμονή για Μενέντες και η ευκαιρία σε Σαβέριο

Κίκε Σαβέριο

i

© arisfc

Άρης: Η επιμονή για Μενέντες και η ευκαιρία σε Σαβέριο

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 04.07.2023

Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι δυο νέοι ακραίοι του Άρη και τι οδήγησε τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα να τους επιλέξει.

Ίδια θέση, διαφορετικές περιπτώσεις. Ενδεχομένως και προσδοκίες. Ο Άρης βάζει στη μηχανή του τον αργεντινό Μενέντες και τον Ισπανό με καταγωγή από το Εκουαδόρ Κίκε Σαβέριο, ελπίζοντας ότι θα του δώσουν αυτά που του λείπουν στις δυο πλευρές της επίθεσης. 

Στην ουσία έρχονται για να μπουν στα παπούτσια του Καμάτσο, του Ματέο και του Ιτούρμπε που έχουν ήδη αναχωρήσει για άλλες πολιτείες και πιθανότατα και του Πάλμα, εφόσον κάποια στιγμή ο Άρης κρίνει ικανοποιητική κάποια από τις προτάσεις που έχει για τον νεαρό από τις Ονδούρες.

Από τα ονόματα που έχουν έρθει μέχρι στιγμής, ο Τζόναθαν Μενέντες μοιάζει αυτός στον οποίο το club επενδύει πολλά και ελπίζει ότι θα τα εισπράξει στον αγωνιστικό χώρο. Μεγάλο δεν τον λες στα 29 του χρό-νια, έμπειρο όμως σίγουρα, με θητεία σε αρκετές και καλές ομάδες στην πατρίδα του (Tσακαρίτα, Ταγέρες, Ιντεπεντιέντε, Νιούελς, Βε-λέζ). Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα ήταν ο άνθρωπος που επέμεινε πολύ στην απόκτησή του γιατί βλέπει στο πρόσωπό του ένα winger με στοι-χεία που θεωρεί απαραίτητα στο παιχνίδι της ομάδας, γιατί απλά έλ-λειπαν την περασμένη σεζόν. Ή καλύτερα δεν υπήρχαν σε επάρκεια…

Ο Μενέντες είναι, σε σύγκριση με τον Μαντσίνι, για παράδειγμα, πιο άρτιος τεχνικά και σαφώς καλύτερος στο ένας εναντίον ενός. Πιο ιδανικός στο παιχνίδι σε κλειστούς χώρους και εξίσου γρήγορος και με επιστροφές στην άμυνα, όπως ο συμπατριώτης του. Όσον αφορά το σκοράρισμα… δεν είναι και ο πιο φανατικός, αλλά μήπως ήταν ο Μαντσίνι; Τα περισσότερα ματς στην καριέρα του τα έχει κάνει αριστερά (του αρέσει να συγκλίνει προς τα μέσα) αλλά μπορεί να παίξει και δεξιά. Οι σέντρες δεν είναι το δυνατό του στοιχείο με ποσοστό ευστοχίας μόλις 8% ενώ και στην ντρίμπλα το ρεπερτόριό βασίζεται περισσότερο στην ταχύτητά του.

Από την άλλη ο Κίκε Σαβέριο στα 24 και με ένα σοβαρό τραυματισμό πριν από ένα χρόνο (αχίλλειο τένοντα) μοιάζει ως ένα στοίχημα. Ουδέποτε δικαιολόγησε τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν όταν πήγε στην περίφημη La Masia, και αγωνιζόταν δίπλα σε σπουδαίους παίκτες στην Barca B στην σεγκούντα. Ταχυδυναμικός, γρήγορος, καλός ντριμπλέρ, άριστος τεχνίτης, θεωρούσαν ότι θα κάνει το… μπαμ. Ακόμη και όταν το 2020 μετακόμισε στην Οσασούνα, είχε όλο το μέλλον μπροστά του. Δυστυχώς όμως ο σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα, το χειρουργείο και η απουσία οκτώ μηνών από τον Μάιο ως τον Δεκέμβριο του 2022, τον επηρέασε. Το τελευταίο εξάμηνο έφτανε να αγωνίζεται στην 3η κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος με την Ντέπορ.

Ως προοπτική σε σχέση με τον Μενέντες, ο Σαβέριο δείχνει και λόγω ηλικίας, να έχει μεγαλύτερη. Και ένα πιο ελκυστικό αγωνιστικό πακέτο. Επιχειρεί κι αυτός από την αριστερή πλευρά και συνήθως αγωνίζεται μόνο εκεί και όχι δεξιά. Παίρνει πρωτοβουλίες, ζητάει πράγματα, όπως έδειξε και στο σύντομο πρώτο δείγμα γραφής με την Μπότεφ, αλλά όπως και ο Μενέντες δεν έχει και τα καλύτερα τελειώματα..

Περισσότερα στο χορτάρι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αμφότεροι, περιμένουν στον Άρη ότι θα δώσουν ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι του Άρη από την αριστερή πλευρά και μοιάζουν σαν ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον…