Άρης: Νέο χτύπημα με Μενέντες

Τζόναθαν Μενέντεζ

i

© Photo by Soobum Im/Getty Images

Άρης: Νέο χτύπημα με Μενέντες

Αλέξης Σαββόπουλος 20:55 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:45 - 26.06.2023

Συμφωνία του Άρη με τον 29χρονο ακραίο επιθετικό της Νιούελς, Τζόναθαν Μενέντες για τρία χρόνια.

Αργεντινός φεύγει… Αργεντινός έρχεται. Η μετακίνηση του Ματέο Γκαρσία στο Μεξικό δημιουργεί ένα ακόμη κενό στα πλαγιά της επίθεσης. Κενό που ο Άρης θα το καλύψει με τον Τζόναθαν Μενέντες. Ο γεννημένος στο Μπουένος Άιρες τον Μάρτιο του 1994 κοντόσωμος εξτρέμ (1,64 ύψος), ανήκει στη Σολτ Λέικ Σίτι αλλά το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε δανεικός στην Νιούελς Ολντ Μπόις της πατρίδας του κάνοντας 11 παιχνίδια.

Ο «Jony» όπως είναι γνωστός ξεκίνησε από την Τσακαρίτα με την οποία έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο το 2011 και με μόλις τρεις εμφανίσεις προκάλεσε το ενδιαφέρον της Σεβίλλης που τον απέκτησε τον επόμενο Φεβρουάριο του 2012. Εξαιτίας ομως γραφειοκρατικών προβλημάτων, αγωνίστηκε μόνο με τη 2η ομάδα, παίζοντας σε 56 παιχνίδια με τέσσερα γκολ.

Μετά από τρία χρόνια στη Σεβίλλη και αφού δεν κατάφερε να παίξει με την πρώτη ομάδα, επέστρεψε στην Τσακαρίτα τον Γενάρη του 2015. Έκανε μια εκπληκτική επιστροφή με τρία γκολ σε 16 ματς, αναγκάζοντας την Τάγερες να τον αγοράσει προσφέροντας του τη δυνατότητα να αγωνιστει στην πρώτη κατηγορία. Ξεκίνησε βασικός στα περισσότερα παιχνίδια πετυχαίνοντας εννιά γκολ σε 22 ματς τη σεζόν 2016/17.

Τον Γενάρη του 2018 τον αγόρασε η Ιντεπεντιέντε έναντι 3εκ δολαρίων. Ξεκίνησε να αγωνίζεται αλλά γρήγορα, το καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ στην οποία τεχνικος ήταν ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα. Σε πέντε παιχνίδια έβαλε ένα γκολ και επέστρεψε για το υπόλοιπο της σεζόν στην Ιντεπεντιέντε. Επέστρεψε στην Τάγερες για δυο σεζόν βάζοντας πέντε γκολ σε 14 ματς.

Τον Μάιο του 2021 τον αγόρασε η Σολτ Λέικ του MLS . Έκανε 24 ματς με ένα γκολ και το καλοκαίρι του 2022 παραχωρήθηκε δανεικός στη Βελεζ Σάρσφιλντ ως το τέλος του χρόνου κάνοντας έξι μόλις παιχνίδια πριν μετακομίσει στη Νιούελς που ήταν η τελευταία του ομάδα.

Ο Μενέντες μπορεί να αγωνιστεί και στις δυο πλευράς της επίθεσης αλλά και ως δεύτερος φορ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει συμφωνήσει μαζί του για τα επόμενα τρία χρόνια.