Οι πρώτες δύο αγωνιστικές της La Liga: Ζόρια με το... καλημέρα για τη Ρεάλ!

Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ

i

© Photo by Manuel Reino Berengui/DeFodi Images via Getty Images

Οι πρώτες δύο αγωνιστικές της La Liga: Ζόρια με το... καλημέρα για τη Ρεάλ!

Κώστας Τσιακλής 18:48 - 04.07.2023

Το πρόγραμμα της πρώτης και της δεύτερης αγωνιστικής της La Liga έγινε γνωστό. Πρεμιέρα κόντρα στην Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με Χετάφε εκτός η Μπαρτσελόνα.

Η La Liga έκανε γνωστό το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών του ισπανικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2023-2024!

Την αυλαία θα την ανοίξει η αναμέτρηση της Αλμερίας με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Power Horse Stadium» την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 19:30, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει το ντεμπούτο της το Σάββατο (12/8) στις 22:30 στο «San Mames» κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Την ίδια ώρα, αλλά την Κυριακή (13/8) η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Χετάφε, ενώ τη Δευτέρα (14/8, 22:30) η Ατλέτικο Μαδρίτης θα κλείσει την αγωνιστική με αντίπαλο τη Γρανάδα.

Όσον αφορά τη δεύτερη αγωνιστική, την παράσταση κλέβει το παιχνίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπέτις στο «Benito Villamarin» (20/8, 22:30). Από 'κει και πέρα, η Ρεάλ θα φιλοξενηθεί από την Αλμερία (19/8, 19:30), ενώ η Μπαρτσελόνα θα «κονταροχτυπηθεί» με την Κάντιθ στο «Camp Nou».

Λαπόρτα: «Με τον Μέσι υπάρχουν πληρωμές που πρέπει να γίνουν μέχρι το 2025»

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε το λόγο του «ναυαγίου» με τον Λιονέλ Μέσι αυτό το καλοκαίρι. Επιπλέον ο Ισπανός ανέφερε πως ακόμα υπάρχουν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες με τον 36χρονο, οι οποίες θα εξοφληθούν το 2025.

Το σήριαλ με τον Λιονέλ Μέσι ολοκληρώθηκε με αποτυχημένο τρόπο για τη Μπαρτσελόνα αφού ο Αργεντινός επέλεξε τελικά να μεταγραφεί στην Ίντερ Μαϊάμι και όχι στους «μπλαουγκράνα». Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, αποκάλυψε το λόγο της επιλογής του Μέσι και ανέφερε πως ο 36χρονος ήθελε να έχει λιγότερη πίεση μετά από μια δύσκολη χρονιά. Επιπλέον γνωστοποίησε πως υπάρχουν κάποιες οικονομικές εκκεμότητες με τον Αργεντινό, οι οποίες λήγουν το 2025.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λαπόρτα:

«Είχαμε συμφωνήσει με τη La Liga ότι θα αφιερώναμε μέρος των πόρων που διαθέτουμε στον Μέσι. Αυτό περιλαμβανόταν στο σχέδιο βιωσιμότητας. Το κοινοποιήσαμε στον Ζόρζε Μέσι. Μου είπε ότι ο Λίο είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά στο Παρίσι και ότι ήθελε λιγότερη πίεση. Με τη δική μας επιλογή, θα συνέχιζε να βρίσκεται υπό πίεση και κατάλαβα την απόφασή του.

Καλή του τύχη και αρχίσαμε να ετοιμάζουμε το σούπερ αφιέρωμά του. Στο πλαίσιο της 125ης επετείου και όταν επιστρέψουμε στο Καμπ Νου θα ήταν τέλειο. Αυτό που του οφείλουμε είναι η αναβολή του μισθολογικού κόστους που συμφωνήθηκε με το προηγούμενο συμβούλιο και που παράγει εκκρεμότητες που λήγουν το 2025. Πληρώνεται με θρησκευτική ευλάβεια».

Στη συνέχεια ο Λαπόρτα σχολίασε και τη μεταγραφική ενίσχυση και το μέλλον του Τσάβι στην ομάδα: «Ο Τσάβι καταλαβαίνει την κατάσταση του συλλόγου. Θα ήθελε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, αλλά ξέρει ότι κάποιες επιλογές είναι ανέφικτες και θα κάναμε λάθος. Θέλει να συνεχίσει και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση των «μπλαουγκράνα», λέγοντας: «Όταν ήρθαμε ήταν κρίσιμη, αλλά μπορέσαμε να αντιδράσουμε και σώσαμε τον σύλλογο από τη χρεοκοπία. Ο σύλλογος θα είναι σε ταχύτητα πλεύσης του χρόνου».