«Μεσίνιο»: Έχουν ήδη βρει τον νέο Έντρικ στην Παλμέιρας
i

Ο Εστεβάο Γουιλιάν/ Screenshot via estevaowilian instagram account

«Μεσίνιο»: Έχουν ήδη βρει τον νέο Έντρικ στην Παλμέιρας

Πάνος Μαλακτάρης • 15:15 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Τα τμήματα υποδομών των «πράσινων» του Σάο Πάουλο δε σταματούν κατά πως φαίνεται να βγάζουν το ένα ταλέντο μετά το άλλο

Ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά την πώληση του Έντρικ στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην Παλμέιρας φαίνεται να έχουν κιόλας καταφέρει να βρουν το διάδοχό του. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, αρκεί να αναφέρουμε πως έχει ήδη έρθει πρόταση συνολικά 40 εκατομμυρίων ευρώ για τον περί ου ο λόγος, η οποία και απορρίφθηκε. Μιλάμε δε για ένα παιδί γεννημένο στις 24 Απριλίου του 2007!

Ο Εστεβάο Γουιλιάν Αλμέιδα ντε Ολιβέιρα Γκονσάλβες, πιο σύντομα γωστός ως Εστεβάο Γουιλιάν, είναι ένας αριστεροπόδαρος μέσος που λατρεύει τον Μέσι, με το ψευδώνυμο που του έχει ήδη αποδοθεί να είναι μια μίξη της καταγωγής του και του ινδάλματός του: «Μεσίνιο». Ο ίδιος δηλώνει σχετικά: «Προτιμώ να με φωνάζουν Εστεβάο, το ψευδώνυμο βγήκε επειδή λατρεύω τον Μέσι. Με έχει εμπνεύσει και προσπαθώ να δίνω πολλή προσοχή σε όσα έχει κάνει»

Ο ήδη διεθνής με την κάτω των 17 ομάδα της Βραζιλίας έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα Copinha, το πιο σημαντικό τουρνουά για ταλέντα μέχρι 20 ετών της χώρας του καφέ. Αν και μόλις 15, αντιμέτωπος δηλαδή με αρκετά μεγαλύτερα παιδιά από αυτόν, δε δυσκολεύτηκε να αναδείξει μέρος του πλούσιου ταλέντου του. Το «7» της Παλμέιρας έχει ήδη προλάβει να κερδίσει το πρωτάθλημα «Παουλίστα» κάτω των 15 αλλά και αυτό των κάτω των 17. Στο δε τελευταίο αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ πετυχαίνοντας 23 γκολ σε 34 παιχνίδια!  

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο της Άρσεναλ όσο και της Παρί σεν Ζερμέν. Οι δε παριζιάνοι προσέφεραν συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του (20 εκατομμύρια συν άλλα 20 μέσω μπόνους επίτευξης στόχων κλπ) με την Παλμέιρας να την αρνείται, καθώς έχει ζεστό χρήμα στα ταμεία της από την πρόσφατη πώληση του Έντρικ στους «Μερένγκες» και σαφώς δεν βιάζεται. Ο ίδιος μάλιστα έχει δηλώσει σχετικά πρόσφατα: «Όνειρό μου είναι κάποια στιγμή να πάω να παίξω στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα». Ακούνε άραγε κατά Καταλονία μεριά; 

Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για το νεαρό, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω σε ηλικία μόλις 10 ετών έγινε ο νεότερος Βραζιλιάνος που υπέγραψε συμβόλαιο με αθλητική εταιρία ένδυσης, τη nike συγκεκριμένα, ξεπερνώντας τον Ροντρίγκο της Ρεάλ στη σχετική -άτυπη- λίστα.  Σίγουρα «One to keep an eye on», όπως λένε και οι Άγγλοι.