Μετά τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός υπέρ Ατρομήτου: «Να διεξαχθεί το παιχνίδι με την ΑΕΚ»
i

Βαγγέλης Μαρινάκης / © Intime

Μετά τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός υπέρ Ατρομήτου: «Να διεξαχθεί το παιχνίδι με την ΑΕΚ»

Sportal newsroom 18:01 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:06 - 08.02.2023

Μία ημέρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης των «δοκαριών» στο Περιστέρι, πρώτα ο Παναθηναϊκός και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Ατρομήτου, υποστηρίζοντας, πως το ματς με την ΑΕΚ πρέπει να διεξαχθεί κανονικά σε νέα ημερομηνία.

Μετά τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός με την σειρά του κατέθεσε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Ατρομήτου, στην εκδίκαση της υπόθεσης των «δοκαριών». στον αγώνα με την ΑΕΚ. 

Η ομάδα του Πειραιά, όπως ζήτησε και το «τριφύλλι», κατέθεσε σχετικό αίτημα, έχοντας έννομο συμφέρον ως συνδιεκδικητής του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ζητήσουν την απαλλαγή του Ατρομήτου από κάθε ευθύνη για την μη διεξαγωγή του αγώνα και επομένως τον ορισμό της αναμέτρησης σε νέα ημερομηνία. 

Ο Ολυμπιακός καταλογίζει ευθύνες στο Μανούχο για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του και άκυρη μέτρηση που δεν ανταποκρίνεται στους κανονισμούς της FIFA και θεωρεί ότι ο Ατρόμητος δεν έχει καμία υπαιτιότητα, καθώς οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί την ημέρα του αγώνα δεν καθιστούσαν εφικτή την αποκατάσταση του προβλήματος, το οποίο έτσι κι αλλιώς προκαλούσε η προβληματική μέτρηση από πλευράς του διαιτητή.

Άνθρωποι του Ολυμπιακού έτσι θα βρεθούν στην εκδίκαση του Μονομελούς Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας, που θα γίνει την Πέμπτη (9/2).

Το χρονικό της υπόθεσης των «δοκαριών»

Ο Ατρόμητος θα υποδεχόταν την ΑΕΚ στο Περιστέρι (5/2), αλλά το ματς δεν διεξήχθη, όταν οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαπίστωσαν απόκλιση στις διαστάσεις των δοκαριών στις δύο εστίες. Ακολούθησε μέτρηση με... μεζούρα, η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση αντικανονικότητας και ο Μανούχος έκλεισε το φύλλο αγώνα παραπέμποντας ουσιαστικά τις εξελίξεις στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Η συνέχεια ήρθε με «πόλεμο» ανακοινώσεων ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΑΕΚ, στο παιχνίδι μπήκε και ο Ολυμπιακός, με τον Παναθηναϊκό να αποφασίζει να ασκήσει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, κάνοντας πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ομάδας του Περιστερίου μία ημέρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.