Αρης: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης προκαλούν και οικονομική ζημιά
i

©intime

Αρης: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης προκαλούν και οικονομική ζημιά

Αλέξης Σαββόπουλος 13:24 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 11.12.2023

Σημαντικά έσοδα που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο και δύναται να φτάσουν το 1εκ αν συμπεριληφθεί και η ρεβάνς κυπέλλου με την ΑΕΚ, χάνει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Δείτε ποια είναι τα παιχνίδια.

Πριν από λίγη ώρα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που αφορούν την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας με βασικό, τη δίμηνη διεξαγωγή των αγώνων της Stoiximan Super League, δίχως την παρουσία φιλάθλων. Ένα οριζόντιο μέτρο που αφορά μόνο τη μεγάλη κατηγορία και αναγκάζει τις ΠΑΕ να δώσουν τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια δίχως κόσμο στις κερκίδες. Δίχως τη συμπαράσταση των οπαδών τους, αλλά και με συνεπακόλουθη οικονομική ζημιά που για τον Άρη είναι εξόχως σημαντική και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει συνολικά να δώσει στην έδρα στη διάρκεια του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος έξι παιχνίδια. Με τις σημερινές αποφάσεις, ο Αρης θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί σε κεκλεισμένων των θυρών αναμετρήσεις, απέναντι σε ΟΦΗ, Λαμία, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Μέσα στα τέσσερα δηλαδή αυτά παιχνίδια, περιλαμβάνονται και δύο ντέρμπι που παραδοσιακά είναι από τα πιο εμπορικά παιχνίδια της σεζόν. Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα συμβεί με τα ντέρμπι του Κυπέλλου, που παρότι δεν συμπεριλήφθηκαν στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν και αυτά.

Ως γνωστός ο Άρης έχει προγραμματιστεί να αντιμετωπίσει στον επαναληπτικό την ΑΕΚ στις 17 Ιανουαρίου. Αν συμβεί κι αυτό θα αναγκαστεί να αγωνιστεί χωρίς φιλάθλους απέναντι σε ΟΦΗ, Λαμία, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Με πρόχειρους υπολογισμούς, μιλάμε χονδρικά για οικονομική ζημιά περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, που στερεί από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, ένα σημαντικό έσοδο, πέρα από το γεγονός ότι δημιουργεί ζήτημα με τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.