Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Μορόν στις τελικές
i

©intime

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Μορόν στις τελικές

Αλέξης Σαββόπουλος 11:00 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 08.12.2023

Ο Ισπανός με τις 41 τελικές στον πρώτο γύρο είναι ο πρώτος στη σχετική κατηγορία και έχει ήδη παραπάνω από πρώην επιθετικούς του Άρη, σε ολόκληρη μάλιστα τη σεζόν.

Το ζήτημα του φορ υπήρξε μείζον θέμα συζήτησης τα τελευταία χρόνια στον Άρη, εξαιτίας της αστοχίας του club, σε αρκετές από τις επιλογές που έγιναν, με μερικά τρανταχτά παραδείγματα αποτυχίας, όπως του Μήτρογλου. Αυτά, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι που την πόρτα του Κλεάνθης Βικελίδης πέρασε ο Λόρεν Μορόν. Ο 30χρονος Ισπανός, καλύτερος παίκτης του προηγούμενου μήνα στη Σούπερ Λιγκ, πρόλαβε μέσα σε ένα γύρο να προκαλέσει θόρυβο, αφού με επτά γκολ είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τον Ελ Κααμπί και αφήνει τον Μάντζιο με την απορία, τι παραπάνω θα μπορούσε να πετύχει, αν είχε τον Μορόν, στο προηγούμενο πέρασμά του από τον Άρη. Ρητορικό το ερώτημα, εύκολη η απάντηση…

Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που καταγράφει ο πρώην επιθετικός της Μπέτις, που μόνο μετά το πρώτο μισό της σεζόν έχει ξεπεράσει σε τελικές προσπάθειες τους περισσότερους από τους προκατόχους του και βάζει πλώρη, εφόσον συνεχίσει έτσι, να καταρρίψει κάθε πρόσφατο ρεκόρ. Ο Μορόν μετά από 13 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει 41 τελικές προσπάθειες, είναι φυσικά ο πρώτος στη σχετική κατηγορία, αφήνοντας δεύτερο με 39 τον Άλεξιτς του Πανσερραϊκού. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό για τον Ανδαλουσιανό σέντερ φορ είναι ότι ήδη έχει ξεπεράσει σε τελικές, πρώην επιθετικούς του Άρη που κατέγραψαν ισχνότερες επιδόσεις, σε ολόκληρη τη σεζόν.

Για παράδειγμα ο Γιουνές που έβαλε εννέα γκολ τη σεζόν 2018-19 είχε 32 τελικές. Ο Ιντέγε που σημείωσε οκτώ γκολ την επόμενη σεζόν, είχε 33. Άρα ήδη ο Μορόν, έχει παραπάνω τελικά, μόλις σε ένα γύρο και είναι ζήτημα χρόνου να τους ξεπεράσει και σε σκοράρισμα. Η σύγκριση με Μήτρογλου και Λόπεθ είναι ισοπεδωτική. Ο Μήτρογλου είχε μόλις τρεις και ο Λόπεθ μόλις μια (ο τελευταίος με το ελαφρυντικό του σοβαρού τραυματισμού).

Με τον ρυθμό που καταγράφει τελικές προσπάθειες ο Ισπανός, μοιάζει κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα αφήσει πίσω του τόσο τον Δημήτρη Μάνο που είχε 47 τελικές τη σεζόν 2020-21, τον Αμπουμπακάρ Καμάρα που είχε 48 την σεζόν 2021-22 καθώς και τις 46 του Αντρέ Γκρέι την περασμένη σεζόν.