Μορόν: «Το θέμα των φωτοβολίδων στην Ελλάδα μου φάνηκε περίεργο - Όμως το δέχονται κανονικά»

Λορέν Μορόν

i

© Intime

Μορόν: «Το θέμα των φωτοβολίδων στην Ελλάδα μου φάνηκε περίεργο - Όμως το δέχονται κανονικά»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:45 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 05.12.2023

Ο Λορέν Μορόν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έχει βιώσει στην Ελλάδα, σε αυτούς τους πρώτους μήνες ως παίκτης του Άρη.

Ο Λορέν Μορόν αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Άρη τη φετινή σεζόν, μετρώντας επτά γκολ και δύο ασίστ σε 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική «AS», ο Ισπανός επιθετικός μίλησε για την απόφασή του να αφήσει τη χώρα του και να έρθει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει το δικό του σχόλιο για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα με τις φωτοβολίδες.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ήμουν τρομαγμένος με την ιδέα αποχώρησης από την Ισπανία, θα έλεγα ότι φοβήθηκα αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος. Ο Άρης είναι μια φανταστική ομάδα σε μια φανταστική πόλη. Γνώριζα φυσικά την ομάδα που έπαιζε στην Ευρώπη, αλλά δεν έβλεπα το ελληνικό πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά και αναφέρθηκε στις συζητήσεις του με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι.

«Συζήτησα με τον Πελεγκρίνι και με συμβούλεψε να έρθω στον Άρη. Δεν είχα φύγει από την Ισπανία, είδα όμως ότι η περίπτωσή μου είχε ομοιότητες μ’ αυτή του πατέρα μου, ο οποίος ήταν επίσης ποδοσφαιριστής και πάντα μετάνιωνε που δεν άφησε την Ισπανία και δεν έβλεπε τον κόσμο χάρη στο ποδόσφαιρο. Το έκανα κυρίως για αυτό, για να βγω από τη ζώνη άνεσής μου. Μετά μίλησα με τον Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος είναι εδώ για μερικά χρόνια, και μου είπε ότι ήταν ένα καλό μέρος για να βγω έξω για πρώτη φορά. Και δεν με έχει κοροϊδέψει. Είμαι ευχαριστημένος».

Για την προοπτική της Σαουδικής Αραβίας: «Ναι, μου είχε πει ο εκπρόσωπός μου ότι είχε κάτι αλλά δεν τολμούσα να πάω τόσο μακριά. Είμαι πολύ οικογενειακός τύπος και στη Σεβίλλη είχα την οικογένειά μου δύο ώρες μακριά. Στη Λας Πάλμας η προσαρμογή ήταν δύσκολη για μένα, αλλά είχα την δυνατότητα να πάω στη Μαρμπέγια. Στην Αραβία δεν θα είχα αυτή την επιλογή και με τρόμαξε πολύ. Μετά ήρθα στην Ελλάδα, που είναι επίσης μακριά. Διάλεξα τον Άρη και δεν μετανιώνω για την επιλογή μου».

Για το θέμα με τις φωτοβολίδες που εξέπληξαν τον ίδιο αλλά δεν προκαλούν εντύπωση στους Έλληνες φιλάθλους: «Νιώθω τυχερός που έπαιξα στην Μπενίτο Βιγιαμαρίν (σ. σ. η νέα έδρα της Μπέτις) και μετά από αυτή την εμπειρία δεν υπάρχει κάτι να με εκπλήξει. Βέβαια, μου έχει τραβήξει την προσοχή το θέμα των φωτοβολίδων. Για μένα είναι κάτι νέο, φαίνεται όμως ότι εδώ επιτρέπεται. Παίξαμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και το γήπεδο ήταν γεμάτο φωτοβολίδες ενώ το παιχνίδι σταμάτησε για αρκετά λεπτά λόγω του καπνού. Προσωπικά μου φάνηκε περίεργο, αλλά στην Ελλάδα το δέχονται κανονικά».

Για τη σχέση με τον Κουέστα και τους ξένους παίκτες που έρχονται στην Ελλάδα: «Πριν τον Άρη ήταν στην Πολωνία. Υπάρχουν μέρη που δεν ξέρεις και μετά σε εκπλήσσουν. Για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη μου θυμίζει πολύ Σεβίλλη. Εξοικονομώντας αποστάσεις, υπέροχη ζωή, υπέροχοι και ο σύλλογος είναι καλός. Είναι φυσιολογικό όσοι έρχονται στον ΠΑΟΚ ή στον Άρη να μην θέλουν να φύγουν».

Για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson: «Εδώ δίνουν προτεραιότητα στο Κύπελλο. Είμαστε στη φάση των δεκαέξι ομάδων και λένε ότι ‘αν τους περάσουμε θα πάμε στον τελικό’» και απαντάω… «πρώτα πρέπει να νικήσουμε την ΑΕΚ και μετά να δούμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά ακόμη κι αν αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο, φαινομενικά, χαμηλότερης δυναμικότητας. Θέλω να πω ότι ακόμη κι αν περάσουμε την ΑΕΚ, αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα είμαστε στον τελικό.

Η ήττα του Άρη στην «OPAP Arena» είχε και κάποια κέρδη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:06 - 05.12.2023

Η ήττα του Άρη στην «OPAP Arena» είχε και κάποια κέρδη

Οι τρεις παίκτες που ξεχώρισαν από τη συνολικά καλή προσπάθεια του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Οντουμπάτζο που ντύθηκε εξτρέμ, ο Ζουλ που βρίσκει τα πατήματά του και ο Τζούρασεκ που μπαίνει στο ροτέισον των χαφ.

Προφανώς έλκομαι κι εγώ από την ιδέα της κατάκτησης ενός τίτλου, αλλά είναι κάτι που δεν μου προκαλεί εμμονή. Είμαι σε μια περίοδο ευτυχίας, μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας κι αυτό με βοηθά να χειρίζομαι τις καταστάσεις με θετικότητα. Υποθέτω ότι θα είναι η εμπειρία. Είμαι ήδη κοντά στα 30».

🔴Baladeros LIVE: Ο Μαρτίνεθ, ο Καρβαλιάλ και οι... ιπτάμενοι Βίντα, Ιωαννίδης και ΠΑΟΚ