Ο Άρης για έναν γύρο πορεύτηκε… με κομμένα τα φτερά
i

©intime

Ο Άρης για έναν γύρο πορεύτηκε… με κομμένα τα φτερά

Αλέξης Σαββόπουλος 12:22 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 07.12.2023

Η σύγκριση των εξτρέμ που αποκτήθηκαν με αυτούς που σταδιακά αποχώρησαν την τελευταία διετία και όσα πρόσφεραν είναι απογοητευτική και σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για την αναποτελεσματικότητα του Άρη.

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα, όχι να κλαις ακριβώς, αλλά μια δόσης νοσταλγίας και αναπόλησης τη νιώθεις. Από τον Άρη τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν μερικοί αρκετά χαρισματικοί εξτρέμ, μεσοεπιθετικοί αν θέλετε γιατί έπαιξαν σε όλο το πλάτος της επίθεσης, που ήταν πολύ επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας και άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους.

Γκάμα, Φετφατζίδης, Πάλμα, Μαντσίνι, Ματέο, Ιτούρμπε, Ντιγκινί, Λάρσον, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, συνετέλεσαν στην ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ, προσθέτοντας γκολ, ασιστ και μια σειρά από άλλες δουλειές, όπως κράτημα μπάλας, ικανότητα στις στατικές φάσεις, ανασταλτική βοήθεια (ειδικά ο Μαντσίνι και ο Ματέο). Εδώ και δυο χρόνια, όλοι έχουν σταδιακά αποχωρήσει από το club, η πλειοψηφία τους με πώληση είναι η αλήθεια και, αναγκαστικά ο Άρης έπρεπε να προχωρήσει σε ανανέωση του υλικού, αναζητώντας τους αντικαταστάτες τους. Οι τελευταίοι αποχώρησαν το καλοκαίρι και στη θέση τους ήρθαν ο Σουλεϊμάνοφ, ο Κάρλσον, ο Μενέντες, ο Σαβέριο, ο Σαμόρα. Αν εξαιρέσεις τον Σουλεϊμάνοφ (κι αυτός με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του αλλά με περίσσεια ποιότητα που ξεχωρίζει), κανείς από τους υπόλοιπους, προσώρας δεν έχει καταφέρει να… μπει στα παπούτσια των προκατόχων του.

Η ήττα του Άρη στην «OPAP Arena» είχε και κάποια κέρδη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:06 - 05.12.2023

Η ήττα του Άρη στην «OPAP Arena» είχε και κάποια κέρδη

Οι τρεις παίκτες που ξεχώρισαν από τη συνολικά καλή προσπάθεια του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Οντουμπάτζο που ντύθηκε εξτρέμ, ο Ζουλ που βρίσκει τα πατήματά του και ο Τζούρασεκ που μπαίνει στο ροτέισον των χαφ.

Ο Κάρλσον που πριν μερικά χρόνια είχε ψηφιστεί καλύτερος παίκτης στο τσέχικο πρωτάθλημα με τη Σπάρτα Πράγας, είναι μακράν η μεγαλύτερη απογοήτευση. Μετά από ένα ολόκληρο γύρο δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει δίχτυα και συνεπακόλουθα έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα. Είναι ενδεικτικό ότι έχει αγωνιστεί βασικός σε ένα από τα εννιά τελευταία ματς. Λίγα πράγματα και από τον Μενέντες που χρειάστηκε να φτάσουμε στη 12η αγωνιστική για να ανοίξει λογαριασμό, έχοντας προηγουμένως απωλέσει μερικές τεράστιες ευκαιρίες. Ο Σαμόρα, που αρκετοί τον παρομοιάζουν με τον Πάλμα, και το club τον απέκτησε με μακροπρόθεσμη πρόθεση να τον εκμεταλλευτεί μεταπωλητικά, βλέποντας σε αυτόν ένα ελκυστικό πακέτο (νεαρός, ταλαντούχος, διεθνής), έχει δυο γκολ, αλλά δεν έχει καταφέρει να θεωρηθεί βασικός στα πλάνα του προπονητή, αφού μοιάζει ακόμη ανώριμος τακτικά και έχει… θέματα νοοτροπίας και προσαρμογής να λύσει. Ο Σαβέριο είναι ο μόνος που δεν μπορεί να κριθεί αφού δεν τον έχουμε δει παρά μόνο ένα ημίχρονο με την Αραράτ, λόγω τραυματισμού. Είναι κάτι σαν άγνωστος Χ και λογικά θα λειτουργήσει ως νέα προσθήκη, όταν αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Κάπως έτσι έφτασε, ο Μάντζιος να δώσει την ευκαιρία στον Μιχάλη Παναγίδη, για να γίνει γρήγορα ο νεαρός σημείο αναφοράς και πιο χρήσιμος από άλλους.

Η μηδαμινή συνεισφορά που εισπράττει ο Άρης από τους ακραίους του είναι και ο βασικός λόγος που έχει βγει στην αγορά και αναζητεί έναν τουλάχιστον winger για να διορθώσει το λάθος του καλοκαιριού με τον Σεϊντέ της Σασουόλο να αποτελεί τη βασική επιλογή…

Αρης: Η επιμονή για τον Σεϊντέ και η βιασύνη λόγω κυπέλλου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:51 - 28.11.2023

Αρης: Η επιμονή για τον Σεϊντέ και η βιασύνη λόγω κυπέλλου

Ο Αρης θέλει διακαώς τον 22χρονο νορβηγό εξτρέμ της Σασουόλο που αρέσει και στον Μάντζιο αλλά θέλει να τον έχει έγκαιρα στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί στα κρίσιμα ματς που έχει ο Αρης μέσα στον Γενάρη (μεταξύ των οποίων τα δυο παιχνίδια με την ΑΕΚ στο κύπελλο).