Μητέρα Εμπαπέ: «Μικρός μιλούσε μόνο για τη Μίλαν, αν έχανε πετούσε το τηλεκοντρόλ και έλεγε βρισιές στα ιταλικά»

Κιλιάν Εμπαπέ

Μητέρα Εμπαπέ: «Μικρός μιλούσε μόνο για τη Μίλαν, αν έχανε πετούσε το τηλεκοντρόλ και έλεγε βρισιές στα ιταλικά»

Κώστας Τόπας 12:27 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:33 - 24.10.2023

Λίγες ώρες πριν την μεγάλη μάχη μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μίλαν, η μητέρα του Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε για την μεγάλη αγάπη που είχε ο 24χρονος αστέρας για τους «ροσονέρι» όταν ήταν στη παιδική ηλικία.

Η «Gazzetta dello Sport» αναφέρει τα λόγια της μητέρας του Γάλλου πρωταθλητή, Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος πέρασε πολλά απογεύματα της παιδικής του ηλικίας στο σπίτι μιας ιταλικής οικογένειας που του μετέδωσε το πάθος του για την Μίλαν.

«Ο Κιλιάν ήταν οπαδός της Μίλαν από τότε που ήταν παιδί», αναφέρει αρχικά η μητέρα του Εμπαπέ, Φαϊζά Λαμάρι. «Αν η Μίλαν έχανε, θα μπορούσε να πετάξει το τηλεχειριστήριο στην τηλεόραση και να πει μερικές βρισιές στα ιταλικά»

Στα 24 του έχει ήδη παίξει 63 αγώνες στο Champions League, αλλά η Μίλαν δεν είναι ακόμα στη μεγάλη λίστα όλων των αντιπάλων που έχει αντιμετωπίσει ο Κιλιάν Εμπαπέ στην Ευρώπη μέχρι στιγμής. Ως εκ τούτου το βράδυ της Τετάρτης (25/10, 22:00) στο «Παρκ Ντε Πρενς» θα είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίσει τους «ροσονέρι» ο μεγάλος αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν. 

Η Μίλαν πάντως δεν είναι οποιαδήποτε ομάδα για τον 24χρονο επιθετικό. Όπως επιβεβαιώθηκε από τα λόγια της μητέρας του Φαϊζά: «Ο Κιλιάν είναι γιος αθλητών, αλλά ήταν βυθισμένος στην υποστήριξη της Μίλαν από την αρχή». Μια ιστορία που υποστηρίζεται από μια διάσημη φωτογραφία ενός πολύ νεαρού Εμπαπέ σε προπόνηση φορώντας τη φανέλα του Ρομπίνιο με το νούμερο «77» της Μίλαν.

«Τη φορούσε και στην προπόνηση αλλά και στο κρεβάτι», θυμάται η μητέρα του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος στο παρελθόν είχε ξηγήσει από που προέρχεται αυτή η αγάπη για τους «ροσονέρι». Ο λόγος είναι η babysitter του, Μπεατρίς Ρικάρντι, με καταγωγή από την Ιταλία. Ήταν εκείνη που τον έκανε… οπαδό των «ροσονέρι», όπως έχει εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο 24χρονος επιθετικός σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport».

«Η γυναίκα που με πρόσεχε όταν ήμουν μικρός όπως και όλη η οικογένειά της ήταν οπαδοί της Μίλαν. Περνούσα πολλές ώρες μαζί τους κι έτσι, έγινα κι εγώ Μίλαν και μεγαλώνοντας έβλεπα πολλά παιχνίδια της», δήλωσε ο Γάλλος αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν.