Μητσοτάκης: «Δεν έχω κρύψει τις προτιμήσεις μου ως προς την ομάδα την οποία υποστηρίζω»

Κυριάκος Μητσοτάκης και Λευτέρης Αυγενάκης

i

©intime

Μητσοτάκης: «Δεν έχω κρύψει τις προτιμήσεις μου ως προς την ομάδα την οποία υποστηρίζω»

Sportal newsroom 16:14 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:14 - 24.02.2023

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ομάδα που υποστηρίζε, αλλά και για το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τις οπαδικές του προτιμήσεις, το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα τόνισε, πως έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είμαι Ολυμπιακός, αλλά πάνω από όλα αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι φέτος έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό είναι καλό. Είναι καλό για το ποδόσφαιρο συνολικά. Ελπίζω να δω το ντέρμπι, ελπίζω να έχω τελειώσει την περιοδεία μου. 

Θα είμαι στα Γρεβενά αύριο, αλλά φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή το απόγευμα θα έχουμε τελειώσει. Οπότε και εγώ ως ποδοσφαιρόφιλος θα φροντίσω να απολαύσω τον αγώνα. Δεν έχω κρύψει τις προτιμήσεις μου ως προς την ομάδα την οποία υποστηρίζω», υποστήριξε αρχικά.

Παράλληλα μίλησε και για ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έχουν γίνει βήματα και στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου σημαντικά, νομίζω και στην ποιότητα και στη διαιτησία και μπορούν να γίνουν και με το VAR. Τα πράγματα σίγουρα είναι καλύτερα τώρα από ό,τι ήταν πριν από κάποια χρόνια. Και βέβαια έχουμε και άλλα βήματα να κάνουμε προκειμένου να αναβαθμίσουμε το ποδοσφαιρικό μας προϊόν».

Νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είχε βρεθεί στην κοπή πίτας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Εκεί ο Κώστας Μπακογιάννης είχε αναφέρει, με τη βεβαιότητα του πως το νέο γήπεδο των «πρασίνων» θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, τόνισε πως Παναθηναϊκός=Αθήνα και το αντίστροφο, ενώ παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός όταν μιλάει για την αγαπημένη του ομάδα.

«Δεν έχω ίχνος αντικειμενικότητας όταν μιλάω για τον Παναθηναϊκό. Ούτε προσποιούμαι, θεωρώ άλλωστε ότι δεν χρειάζεται να μπαίνεις στον κόπο. Αθήνα=Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός=Αθήνα, είναι τόσο απλό.

Δεν θα πω για τη Διπλή Ανάπλαση, δεν θα πω για τη νέα αρένα του Παναθηναϊκού, το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα. Ούτε θα πω για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη που είναι πρότυπες, ένα κόσμημα. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Περάσαμε από συμπληγάδες, αλλά είμαστε εδώ και στέκουμε όρθιοι και δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.