Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει multitasking
i

Μπαρτ Σένκεφελντ / Intime

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει multitasking

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:28 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 24.02.2023

Οι «πράσινοι» έχουν νικήσει τον Ολυμπιακό, με καλές και όχι τόσο καλές εμφανίσεις. Αυτό που χρειάζονται στο σαββατιάτικο ντέρμπι, είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Παναθηναϊκός προετοιμαζόταν για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, διεκδικώντας επί ίσοις όροις τον τίτλο. Οχτώ για την ακρίβεια. Πρέπει να ανατρέξουμε στις 22 Φεβρουαρίου του 2015, όταν οι δύο αιώνιοι συναντήθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με τη μεταξύ τους διαφορά στους έξι βαθμούς. Τότε, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε νικήσει 2-1 και μείωσε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς.

Έχουν περάσει ακόμα περισσότερα, από τότε που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τέτοια εποχή τον Ολυμπιακό, όντας πρωτοπόρος στη βαθμολογία. Περισσότερα από μία δεκαετία. Γιατί το θυμόμαστε αυτό; Για να αναδείξουμε πόσο πρωτόγνωρα είναι τα συναισθήματα για όλους στον οργανισμό του Τριφυλλιού.

Όχι μόνο δεν το έχουν βιώσει, δεν το περίμεναν πιθανότατα το καλοκαίρι. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές του, όμως ταυτόχρονα ξέρει καλά τους κανόνες του αθλήματος. Γνωρίζει πως ένα ποδοσφαιρικό γκρουπ υπό κανονικές συνθήκες, χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσει και να αποδώσει στο μάξιμουμ.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει πετύχει μία υπέρβαση των δυνατοτήτων που είχε. Παρά τη σοβαρή απώλεια με τον τραυματισμό του Αϊτόρ, του MVP της διοργάνωσης μέχρι τον Νοέμβριο. Δεν είναι η πρώτη υπέρβαση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού ήδη είχε συντελεστεί η περσινή, με την κατάκτηση του Κυπέλλου και την επιστροφή στην Ευρώπη.

Από τον Παναθηναϊκό δεν έχουν λείψει οι νίκες επί του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Στον αντίποδα, «τρέχει» ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων. Ωστόσο, ήταν αποτελέσματα που δεν επηρεάσαν κάτι περισσότερο από το πρεστίζ και το γόητρο, με μικρή επίπτωση στη βαθμολογία. Οι δύο περσινές επιτυχίες στα Play Offs στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να πάρει μέρος στα προκριματικά του Europa League, αλλά δεν κόστισαν κάτι στον Ολυμπιακό.

Πλέον, οι «πράσινοι» καλούνται να διαχειριστούν πιο πολλά συναισθήματα από την ανάγκη μιας ανταγωνιστικής εμφανίσεις. Απεναντίας, αυτό είναι το ελάχιστο. Γιατί κανείς δεν θυμώσει αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει στον Πειραιά, χωρίς να παρουσιάσει όμορφο θέαμα.

Πως θα ανταποκριθούν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς σε αυτή τη συνθήκη; Άγνωστο. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό ζητούμενο στο παιχνίδι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αυτή η έκδοση του Τριφυλλιού έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει καλά, κυνικά, για το αποτέλεσμα και να νικήσει οποιονδήποτε στην Ελλάδα. Από εδώ και πρέπει, επιβάλλεται να αντέξει στην πίεση και στην προοπτική της κατάκτησης του τίτλου μετά από 13 χρόνια.