Πινέιρο: Όταν ο Πορτογάλος σφύριζε ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού (vids)
i

©Intime Sports Image

Πινέιρο: Όταν ο Πορτογάλος σφύριζε ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού (vids)

Ο Ζοάο Πινέιρο ορίστηκε από την ΚΕΔ για το ντέρμπι του Σαββάτου Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Ο Πορτογάλος ρέφερι ήταν στο VAR στο ματς των Πειραιωτών με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο και έχει σφυρίξει και στην Ευρώπη τους «ερυθρόλευκους».

Το μεσημέρι της Πέμπτης (23/2) η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα ματς της 24ης αγωνιστικής της Super League. Ο Πορτογάλος Ζοάο Πινέιρο ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι «αιωνίων» Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός το βράδυ του Σαββάτου (25/2,20:30) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». 

Ο 35χρονος ήταν στο VAR στο ματς Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ για την όγδοη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» τότε είχαν ηττηθεί από τον «Δικέφαλο του Βορρά» με 2-1. 

https://www.youtube.com/watch?v=ueFZdPHHT-A&t=22s

Ο Πινέιρο έχει διευθύνει αγώνα των «ερυθρόλευκων» και στην Ευρώπη. Ο Πορτογάλος διαιτητής ήταν ο «άρχων» της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού. Στις 21 Ιουλίου 2021 οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει της ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν με 1-0 χάρη σε ένα πολύ όμορο γκολ του Μαντί Καμαρά και είχαν πάρει προβάδισμα πρόκρισης για το γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League

Για την ιστορία ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με το ίδιο σκορ τη Νέφτσι και στο Μπακού και πήρε το «εισιτήριο» για την τρίτη προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.