Μίλαν: Είναι σε κρίση και… αιμορραγεί
i

Μίλαν - Σασουόλο / © Photo by Piero Cruciatti / Anadolu Agency via Getty Images / Ideal Images

Μίλαν: Είναι σε κρίση και… αιμορραγεί

Γιάννης Καραγιάννης • 17:09 - 29.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Το ταπεινωτικό 5-2 από τη Σασουόλο, στο «Σαν Σίρο», βυθίζει τη Μίλαν στην εσωστρέφεια και φέρνει τον Στέφανο Πιόλι προ των ευθυνών του. Πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «ροσονέρι» δέχονται τουλάχιστον 4 γκολ σε διαδοχικά ματς.

Το ρολόι στο «Σαν Σίρο» σημαδεύει το 79o λεπτό. Ο Τεό Ερναντέζ, ακολουθώντας το συνολικό… ναυάγιο της ομάδας του, χάνει την μπάλα στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον Μπεράρντι. Το 10άρι της Σασουόλο παίρνει μερικά μέτρα στο γήπεδο, μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή στέλνει τα η μπάλα συστημένη στον Ματέους Ενρίκε, ο οποίος με διαγώνιο σουτ τη στέλνει στην αριστερή γωνία του Ταταρουσάνου.

Το 1-5 της Σασουόλο επί της Μίλαν είναι γεγονός και αρκετό για να στείλει του περισσότερους από 70.000 οπαδούς των «ροσονέρι» πρόωρα στο σπίτι τους, πριν δουν τον Ντιβόκ Οριγκί να διαμορφώνει το τελικό 5-2. Η ομάδα τους βρίσκεται ξεκάθαρα σε κρίση και όχι απλά δεν δείχνει ικανή να κυνηγήσει τις όποιες (λίγες, είναι η αλήθεια) πιθανότητες να διατηρήσει τα σκήπτρα της, αλλά πλέον φλερτάρει και με το να μην εξασφαλίσει θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Οι φορές που εν ενεργεία πρωταθλήτρια στην Ιταλία έχει δεχθεί τόσο «βαριές» και ταπεινωτικές ήττες μπροστά στο κοινό της είναι ελάχιστες. Στη Μίλαν, για να θυμηθούν κάτι τέτοιο πρέπει να γυρίσουν τον χρόνο 26 χρόνια πίσω, τότε που η Γιουβέντους έκανε ό,τι ήθελε και περνούσε από το «Σαν Σίρι» με το εντυπωσιακό 6-1. Ήταν, όμως, η Γιουβέντους!

Το μεσημέρι της Κυριακής, πάντως, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έχασε από έναν αντίπαλο που πριν ξεκινήσει ο αγώνας βρισκόταν στην 17η θέση της Serie A. Που μέτραγε μόνο μια εκτός έδρας επιτυχία σε όλο το πρωτάθλημα (17/9, 1-0 στην Τορίνο) και ερχόταν από ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς «τρίποντο», έχοντας μαζέψει σε αυτό το διάστημα μόλις δύο βαθμούς.

Η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Πιόλι ήταν, για ακόμα έναν αγώνα μέσα στο 2023, για τα… θηρία. Οι «ροσονέρι» δεν έβαλαν μυαλό παρά τα τέσσερα γκολ που εισέπραξαν την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ολίμπικο», στην ήττα από τη Λάτσιο (4-0), ούτε από το… τρίμπαλο που μέτρησαν στον αγώνα για το ιταλικό Σούπερ Καπ, από την Ίντερ (3-0).Η τραγική εικόνα που παρουσίασε η Μίλαν κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν είχε νίκη από τις 24 Οκτωβρίο, ήταν τραγική και μοιραία την οδήγησε σε τρίτη διαδοχική ήττα για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019. Βέβαια, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του οι «ροσονέρι» δέχονται τουλάχιστον 4 τέρματα σε δύο διαδοχικά παιχνίδια!

Μοιραία το σύνολο του Πιόλι έχει… κατρακυλήσει στην τέταρτη θέση και ενδέχεται με την ολοκλήρωση της 20ης αγωνιστικής να βρεθεί ακόμα και στην έκτη, σε περίπτωση που έχουν θετικά αποτελέσματα η Λάτσιο και η Ρόμα.

Το κακό για τη Μίλαν είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια. Δεν υπάρχει χρόνος για να πάρει… ανάσα, μιας και την ερχόμενη Κυριακή ακολουθεί το ντέρμπι με την Ίντερ και ως τότε πρέπει να έχει βρει τον τρόπο να ορθοποδήσει, ώστε να μην απομακρυνθεί το… τρένο της συμμετοχής στο Champions League της επόμενης περιόδου.