Η Ίντερ «διέσυρε» τη Μίλαν και σήκωσε το Super Cup (0-3)

Η Ίντερ «διέσυρε» τη Μίλαν και σήκωσε το Super Cup (0-3)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:29 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 18.01.2023

Το ντέρμπι του Μιλάνου.... βάφτηκε μπλε, με την Ίντερ να κάνει ό,τι θέλει κόντρα στη Μίλαν και να κατακτά με αυτόν τον τρόπο το Super Cup Ιταλίας.

Χαρακτήρα... προπόνησης έδωσε η Ίντερ στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου, επικρατώντας της Μίλαν με 3-0 και κατακτώντας έτσι το όγδοο Super Cup Ιταλίας της ιστορίας της. Οι «Νεραντζούρι» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε ένα ημίχρονο «καθάρισαν» την πρωταθλήτρια της Serie A.

Στην αναμέτρηση του «King Fahd Stadium» τα πράγματα φάνηκαν από νωρίς πως θα εξελιχθούν, αφού στο 10ο λεπτό οι παίκτες των «νερατζούρι» συνεργάστηκαν εξαίσια και η μπάλα κατέληξε στον Ντιμάρκο ο οποίος με σουτ στην κίνηση «άνοιξε» το σκορ. Για λίγο ο διαιτητής της αναμέτρησης «πάγωσε» τους τυπικά φιλοξενούμενους, όμως με χρήση VAR αποφάσισε πως δεν υπάρχει οφσάιντ. 

Mάλιστα, η μπάλα με την οποία σκόραρε ο διεθνής ποδοσφαιριστής έγινε άμεσα... κειμήλιο. Πιο αναλυτικά, μετά το γκολ, ο διαιτητής πήρε τη «στρογγυλή θεά» και την πήγε στον τέταρτο, ο οποίος με τη σειρά του τη σφράγισε σε ένα κουτί με σκοπό τη δημοπράτηση της.

Οι «ροσονέρι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και εν μέρει το έκαναν, όμως ο Τζέκο τους αποτελείωσε πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ για την ομάδα του.. Ο έμπειρος φορ πάτησε περιοχή από διαγώνια θέση, προσπέρασε τον Τονάλι και πλάσαρε ιδανικά για το 2-0 στο 21'. Από εκεί άρχισε ο «γολγοθάς» για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θέλησαν να μειώσουν στο δεύτερο 45λεπτο.

Δυο ημέρες μετά την απόλυσή του, ο Νταβίντε Νίκολα επέστεψε στον πάγκο της Σαλερνιτάνα!
SERIE A

13:48 - 18.01.2023

Δυο ημέρες μετά την απόλυσή του, ο Νταβίντε Νίκολα επέστεψε στον πάγκο της Σαλερνιτάνα!

Στροφή 180 μοιρών μέσα σε λίγες ώρες από τον πρόεδρο της Σαλερνιτάνα, Ντανίλο Ιερβολίνο, που πήρε πίσω την απόλυση του Ντάβιντε Νίκολα, την οποία προκάλεσε η «βαριά» ήττα (8-2) από την Αταλάντα.

Το τέλος σε κάθε ελπίδα της Μίλαν έβαλε ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ, ο οποίος με υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ταταρουσάνου, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Κάπως έτσι η Ίντερ έφτασε στο 43ο της τρόπαιο συνολικά και το όγδοο Super Cup Ιταλίας, το οποίο μάλιστα κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά.