Μπήκε το πρώτο λιθαράκι για το καινούργιο γήπεδο της Μίλαν
i

©acmilan

Μπήκε το πρώτο λιθαράκι για το καινούργιο γήπεδο της Μίλαν

Ορέστης Καδδάς 21:38 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 27.09.2023

Έγινε το πρώτο βήμα για το νέο σπίτι της Μίλαν, χωρητικότητας 70.000 θέσεων και αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο εφόσον όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμο το 2028.

Στη Μίλαν εδώ και καιρό ψάχνουν να δουν πως θα κινηθούν με το γήπεδό τους. Πολλά τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ένα καινούργιο στη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το θρυλικό Σαν Σίρο. Άλλα μίλαγαν για κοινό γήπεδο ξανά μαζί με την Ίντερ σε άλλο σημείο του Μιλάνο. Τελικά το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει ένα καινούργιο γήπεδο στα περίχωρα της πόλης, αποκλειστικά για τους «Ροσονέρι».

Το σχέδιο είναι να ολοκληρωθoύν όλες οι διαδικασίες μέχρι το 2025 και να μετακομίσει η Μίλαν στο νέο της γήπεδο το 2028. Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις οικονομικές λεπτομέρειες της μελλοντικής συμφωνίας, αλλά σύμφωνα με πηγές του Reuters θα κοστίσει γύρω στο 1 δις. ευρώ.

Η Μίλαν αναφέρει ότι είχε καταθέσει μια προκαταρκτική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο του Σαν Ντονάτο, ενός προαστίου στα νότια του Μιλάνου, με στόχο στην περιοχή να χτιστεί ένα νέο γήπεδο 70.000 θέσεων. Εκεί θα βρίσκονται τόσο τα γραφεία της ομάδας, όσο και το μουσείο της.

«Καθάρισε» την Κάλιαρι η Μίλαν, πρώτη νίκη για την Έμπολι
SERIE A

21:33 - 27.09.2023

«Καθάρισε» την Κάλιαρι η Μίλαν, πρώτη νίκη για την Έμπολι

Η Μίλαν έφυγε με το διπλό από τη Σαρδηνία, νικώντας την Κάλιαρι με 3-1 και έπιασε -έστω και προσωρινά- την Ίντερ στην κορυφή, ενώ η Έμπολι πήρε την πρώτη της νίκη στη σεζόν, επικρατώντας με 1-0 της Σαλερνιτάνα.

Ο πρόεδρος της Μίλαν Πάολο Σκαρόνι δήλωσε: «Για πάνω από τέσσερα χρόνια έχουμε ξεκινήσει ένα ταξίδι προκειμένου να βρούμε στην ομάδα μας ένα από τα καλύτερα στάδια στον κόσμου, που θα μας συνοδεύσει σε ένα ένδοξο και βιώσιμο μέλλον. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα προκαταρκτικό βήμα στην εξέλιξη αυτής της διαδικασίας, αλλά, ταυτόχρονα, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσής μας να εγγυηθούμε τη συνεχή ανάπτυξη της Μίλαν εντός και εκτός γηπέδου».