Μίλαν να τη σέβεσαι, Λεάο να τον φοβάσαι και οι «ροσονέρι» στους «4» του Champions League!
i

Πανηγυρισμοί παικτών Μίλαν/ Catherine Ivill/Getty Images

Μίλαν να τη σέβεσαι, Λεάο να τον φοβάσαι και οι «ροσονέρι» στους «4» του Champions League!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:01 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 19.04.2023

Με σκορ 1-1, η Μίλαν άντεξε απέναντι στη Νάπολι και με αυτόν τον τρόπο πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Champions League, βάζοντας «πλώρη» για την Κωνσταντινούπολη.

Στα ημιτελικά του UEFA Champions League θα συνεχίσει την πορεία της η Μίλαν, καθώς με ισοπαλία (1-1) κόντρα στη Νάπολι - συν το 1-0 του πρώτου αγώνα - η ομάδα του Πιόλι προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού. Εκείνος που συνεισέφερε στο να έρθει το πολυπόθητο εισιτήριο ήταν ο Ζιρού, αφού πρώτα ο ίδιος αστόχησε από τα 11 μέτρα. Πέναλτι έχασε και η Νάπολι, με τον Κβαρατσχέλια να πετάει μεγάλη ευκαιρία που θα… ξυπνούσε την ομάδα του σε κομβικό σημείο, με το γκολ του Οσιμέν να είναι αυτό της τιμής.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος. Είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσαν την μπάλα και πίεζαν ασφυκτικά, θέλοντας να φτάσουν με αυτόν τον τρόπο στο γκολ. Ωστόσο, οι μεγάλε στιγμές ανήκαν στους «ροσονέρι». Αφενός, ο Λεάο δέχτηκε μαρκάρισμα στην περιοχή, ο Μαρτσίνιακ έδωσε πέναλτι, όμως ο Ζιρού δεν ευστόχησε από τη λευκή βούλα στο 22ο λεπτό. Τελικά, ο ίδιος διόρθωσε το λάθος του στο 43ο λεπτό, πλασάροντας για το 0-1 από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος το ματς είχε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Η Νάπολι σε ρόλο κυνηγού προσπαθούσε να προσπεράσει το φρούριο της Μίλαν, η οποία επέλεξε την παλιά καλή συνταγή της άμυνας. Το 1-1 θα μπορούσε να γίνει πράξη στο 82ο λεπτό του αγώνα, όμως το πέναλτι που κλήθηκε να εκτελέσει ο Κβαρατσχέλια, μετά από χέρι του Τομόρι, σταμάτησε πάνω στον Μενιάν. Η ισοφάριση ήρθε από κεφαλιά του Οσιμέν στο 90+4’, όμως ήταν ήδη αργά…

Θρίαμβος στο Λονδίνο και βασιλική πρόκριση στα ημιτελικά για τη Ρεάλ!
CHAMPIONS LEAGUE

23:55 - 18.04.2023

Θρίαμβος στο Λονδίνο και βασιλική πρόκριση στα ημιτελικά για τη Ρεάλ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Τσέλσι με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και σε συνδυασμό με τη νίκη στον πρώτο αγώνα με το ίδιο σκορ πέρασε άνετα στους «4» του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ροντρίγκο, που σκόραρε δις.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Νάπολι φάνηκε σαν να μην μπορούσε να διαχειριστεί την εξωαγωνιστική πίεση που της έφερε αυτός ο ημιτελικός. Οι παίκτες της ομάδας, ακόμα και τα «βαριά χαρτιά» όπως ο Οσιμέν και ο Κβαρατσχέλια, φάνηκαν να μην είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση που χρειαζόταν μία τέτοια αναμέτρηση.

MVP: Ο Λεάο! Μπορεί ο πίνακας των σκόρερ να έγραφε Ζιρού και Οσιμέν, όμως ο πιο ενεργητικός παίκτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Πορτογάλος. Από εκείνον προέκυψε το πέναλτι που έχασε ο Γάλλος, από εκείνον προέκυψε και το τέρμα που πέτυχε αργότερα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η τελευταία φορά κατά την οποία η Μίλαν έφτασε στα ημιτελικά του UEFA Champions League, ήταν τη σεζόν 2006-07. Εκείνη τη χρονιά, μάλιστα, οι «ροσονέρι» κατέκτησαν τελικά το τρόπαιο, επικρατώντας της Λίβερπουλ με 2-1, στον τελικό της Αθήνας.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Τακτικά όσα έπρεπε να κάνει ο Σπαλέτι - τουλάχιστον πριν το γκολ της Μίλαν - τα έκανε, παρατάσσοντας ένα σχήμα αρκετά επιθετικογενές. Από εκεί και έπειτα ήταν ευθύνη των ποδοσφαιριστών το πως θα διαχειριστούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Μετά το τέρμα του Ζιρού ο Πιόλι προτίμησε να οπισθοχωρήσει και η επιλογή του έκλεισε τους χώρους στους γηπεδούχους.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Ζεσούς, Μάριο Ρουί, Εντομπελέ, Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Πολιτάνο, Οσιμέν, Κβαρατσχέλια 
Mίλαν (Στεφάνο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ, Μπενασέρ, Λεάο, Ζιρού