Νέο πρόβλημα τραυματισμού για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

i

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς/©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

Νέο πρόβλημα τραυματισμού για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Κώστας Τσιακλής 19:40 - 30.03.2023

Ο επιθετικός της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αντιμετωπίζει ξανά πρόβλημα τραυματισμού και θα απουσιάσει από τα επόμενα παιχνίδια των «ροσονέρι».

Νέο πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός τραυματίστηκε στις υποχρεώσεις του με την εθνική Σουηδίας για τα προκριματικά του Euro 2024 και θα μείνει εκ νέου εκτός δράσης.

Ο 41χρονος πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο (0-3) στις 24 Μαρτίου και αγωνίστηκε για λογαριασμό της Σουηδίας για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόνο. Ο Ζλάταν δεν μπόρεσε όμως να δώσει συνέχεια στις εμφανίσεις του αφού αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον μοιρό που αναμένεται να τον κρατήσει στα «πιτς» για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Κατά συνέπεια ο Ιμπραΐμοβιτς θα απουσιάσει σίγουρα από το ντέρμπι με τη Νάπολι την ερχόμενη Κυριακή (02/04, 21:45) αλλά και από τον αμέσως επόμενο αγώνα κόντρα στην Έμπολι στις 07 Απριλίου. Ο άσος της Μίλαν θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τους αγώνες απέναντι στη Νάπολι για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο Ιμπραΐμοβιτς είχε μιλήσει τις προηγούμενες μέρες για τις δυσκολίες που πέρασε τον τελευταίο καιρό με τους τραυματισμούς του, λέγοντας: «Το να φύγω από τη Μίλαν μετά τον τίτλο θα ήταν πολύ εύκολο. Δεν ήταν ένα τέλος που θα μου ταίριαζε. Είμαι εδώ για να κάνω τη διαφορά, αν όχι δεν θα ήμουν εδώ. Δεν θέλω να μιλήσω για την ηλικία μου, έχω πολλά να δείξω να αποδείξω σε όσους νόμιζαν ότι τελείωσα ότι έκαναν λάθος.

Εκανα τρεις επεμβάσεις σε 14 μήνες. Υπήρξε μια περίοδος που η κατάσταση του γονάτου μου δεν βελτιωνόταν, ήμουν σε ένα τούνελ και δεν μπορούσα να δω το φως. Επιτέλους τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα. Δεν τα παρατάω ποτέ. Με τίμησαν ως ο γηραιότερος σκόρερ στη Serie A, αλλά δεν θέλω ρεκόρ επειδή είμαι μεγάλος, τα θέλω επειδή είμαι ο εαυτός μου».

Στη συνέχεια ο Σουηδός επιθετικός αναφέρθηκε και για το μέλλον του και είπε: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Προσπαθώ να ζω μέρα με τη μέρα, ζώντας το παρόν, ακόμα κι αν είμαι το παν. Παρόν, παρελθόν και μέλλον. Έχω πολλές προσφορές, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Βλέπω τον εαυτό μου ως ποδοσφαιριστή. Όλοι με ρωτούν πώς νιώθω, αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε μερικούς 20χρονους παίκτες τι πιστεύουν, δεδομένου ότι ακόμα παίζω μαζί τους».

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει αγωνιστεί σε μόλις 4 παιχνίδια τη φετινή σεζόν και έχει πετύχει ένα γκολ στη μοναδική αναμέτρηση που ξεκίνησε ως βασικός. Ο άσος της Μίλαν σκόραρε με πέναλτι στην εκτός έδρας ήττα με 1-3 από την Ουντινέζε στις 18 Μαρτίου.