Στολίζεται για τη φιέστα η Νάπολη - Εποχές Μαραντόνα έπειτα από 33 χρόνια! (vid)

Όσιμεν - Κβαρατσχέλια

i

©getty images

Στολίζεται για τη φιέστα η Νάπολη - Εποχές Μαραντόνα έπειτα από 33 χρόνια! (vid)

Sportal newsroom 17:40 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 29.03.2023

Στη Νάπολη οι προετοιμασίες για την επιστροφή στην κορυφή έχουν ενταθεί. Συγκινούν οι οπαδοί της που ξαναζούν εποχές Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η Νάπολι στο φετινό πρωτάθλημα είναι ασταμάτητη.

Η παρέα των Οσιμέν και Κβαρατσκέλια είναι 19 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Λάτσιο, έντεκα στροφές πριν το τέλος. Δεν χάνεται αυτό το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί αυτή η ομαδάρα που έχει δημιουργήσει ο Σπαλέτι να χάσει τον τίτλο. 

Στη Νάπολη ετοιμάζονται να ζήσουν εποχές Ντιέγκο Μαραντόνα. Το 1990 με τον τεράστιο Αργεντινό ήταν το δεύτερο και τελευταίο πρωτάθλημα της Νάπολι. Τώρα έρχεται το τρίτο και είναι δεδομένο ότι σε λίγες αγωνιστικές η πόλη θα γιορτάσει ξανά, έπειτα από 33 χρόνια. Θα γιορτάσει και θα αργήσει να κοιμηθεί. 

Από τη Γεωργία με αγάπη: Ο «Κβαραντόνα» λατρεύεται ήδη σαν τον Ντιέγκο με τα θαύματά του στη Νάπολι (vids)
SERIE A

10:19 - 21.03.2023

Από τη Γεωργία με αγάπη: Ο «Κβαραντόνα» λατρεύεται ήδη σαν τον Ντιέγκο με τα θαύματά του στη Νάπολι (vids)

Στα 22 του χρόνια ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια έχει καταφέρει να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Νάπολι, την οποία έχει πάρει από το χέρι και την οδηγεί στην κατάκτηση του Scudetto.

Οι δρόμοι ήδη έχουν αρχίσει να στολίζονται. Τίποτα δεν θα αφεθεί στην τύχη του. Οι δρόμοι έχουν σημαίες, συνθήματα, πανό. Όλοι κυκλοφορούν με φανέλες της Νάπολι στους δρόμους και περιμένουν τη στέψη. Οι κάτω των 30 δεν έχουν δει πρωτάθλημα. Μέχρι κι αυτοί που είναι 35-40 ετών, ελάχιστες αναμνήσεις μπορεί να έχουν από τον Μαραντόνα και τη δική του χρυσή εποχή. «Ζούμε το όνειρο που έζησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας», λένε οι νεότεροι.

Ετοιμάζονται, λοιπόν, να γιορτάσουν με την ψυχή τους. Τα λόγια τους συγκινούν. Αυτή η γλυκιά προσμονή θα τελειώσει σύντομα και το μπλε ποτάμι θα ξεχυθεί στη Νάπολη για τα παιδιά του Σπαλέτι. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε εικόνες από τις προετοιμασίες για τη φιέστα, αλλά και το πως βιώνουν οι οπαδοί την τρέχουσα εκπληκτική σεζόν. Εντός κι εκτός Ιταλίας.  Όλα στα χρώματα της Νάπολι με ομοιώματα των παικτών δίπλα σ' αυτό του Μαραντόνα.