Επικηρύχθηκε από τους οπαδούς της Νάπολι ο Άγγλος που προσέβαλε τη μνήμη του Μαραντόνα
i

Ντιέγκο Μαραντόνα/ © twitter

Επικηρύχθηκε από τους οπαδούς της Νάπολι ο Άγγλος που προσέβαλε τη μνήμη του Μαραντόνα

Sportal newsroom 21:17 - 23.03.2023

Σε μπελάδες έχει μπει ο Άγγλος που προσέβαλε τη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς έχει επικηρυχθεί από τους οπαδούς της Νάπολι.

Από νωρίς φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει ο αγώνας της Ιταλίας με την Αγγλία για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024. Στη Νάπολη όπου θα γίνει ο αγώνας θα βρεθούν 2.500 φίλοι των «τριών λιονταριών» και στην ιταλική αστυνομία έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός. 

Ο λόγος προφανώς και είναι ο φόβος επεισοδίων ειδικά μετά από τις φασαρίες που είχαν γίνει πριν από μία εβδομάδα μεταξύ των οπαδών της Νάπολι και της Άιντραχτ. Παρόλα αυτά ένας οπαδός της Αγγλίας έβγαλε μια φωτογραφία με μία σημαίας της χώρας του, που έγραφε: «Maradona's in a box», δηλαδή «Ο Μαραντόνα είναι στο κουτί», εννοώντας το φέρετρο. 

Η κίνηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους φίλους της Νάπολι, οι οποίοι έχουν γεμίσει τα social media με φωτογραφίες του οπαδού αυτού. Ένας μάλιστα τον επικήρυξε, λέγοντας ότι θα δώσει το ποσό των 10.000 ευρώ σε όποιον του τον παραδώσει. Προφανώς ο λόγος είναι η προσβολή του ονόματος του Ντιεγκίτο, που α΄φησε την τελευταία του πνοή πριν από δύο χρόνια και στη Νάπολη τον έχουν σαν Θεό.

Υπενθυμίζεται ότι υπό τον φόβο επεισοδίων η αγγλική ομοσπονδία είχε προτρέψει τους φίλους της ομάδας, που θα βρεθούν στην πόλη του ιταλικού νότου, είτε να αφήσουν τις ζώνες τους στο αεροδρόμιο είτε να μην φορέσουν καθόλου, για να μην τις χρησιμοποιήσουν ως όπλα. 

Μάλιστα είχε προγραμματιστεί ένα φιλικό μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά για λόγους ασφαλείας ακυρώθηκε. Ο αρχηγός των φίλων της Αγγλίας είχε δεχτεί και απειλητικά email τα οποία έγραφαν ότι θα έρθουν εξήντα χούλιγκαν της Νάπολι για να τον πιάσουν.