Μιλανάρα από τα παλιά έφερε τούμπα την Παρί κι έμεινε «ζωντανή»!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:58 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 08.11.2023

Επιτέλους ήταν (κανονική) Μίλαν, έκανε μία σπουδαία ανατροπή κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (2-1) και πήρε την πρώτη της νίκη στον όμιλο... θάνατο του Champions League.

Η Μίλαν ήξερε ότι σε περίπτωση ήττας ή ακόμα και ισοπαλίας η υπόθεση πρόκριση θα ζόριζε πολύ. Και δεν το επέτρεψε να συμβεί αυτό. Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, έφερε τούμπα το παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν και πήρε την πρώτη της νίκη στον πιο δύσκολο όμιλο του Champions League. Έτσι, εκείνη έμεινε «ζωντανή» και έβαλε... φωτιά στο 6ο γκρουπ.

Ο ρυθμός ήταν φερνήρης από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με αμφότερες τις ομάδες να μπαίνουν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 6ο λεπτό από την πλευρά των γηπεδούχων, όταν ο Λέαο έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Λόφτους Τσικ, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Και αφού δεν αξιοποίησαν την πρώτη τους ευκαιρία οι «ροσονέρι» το έκαναν οι Παριζιάνοι, που στο 9' άνοιξαν το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μαρκίνος με μία κεφαλιά έδωσε στον Σκρίνιαρ, που επίσης με μία κεφαλιά, νίκησε τον Μενιάν κι έκανε το 0-1. Βέβαια, η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, αφού έπειτα από δύο λεπτά ο Λεάο βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και με ένα «ψαλιδάκι» έκανε το 1-1.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 27ο λεπτό, όταν ο Ντεμπελέ μετά από μία ωραία ενέργεια σημάδεψε το δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή πριν την ανάπαυλα, όπου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Κάτι σαν Déjà vu είδαμε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, αφού οι γηπεδούχοι απείλησαν με το... καλημέρα. Με μία σημαντική διαφορά όμως. Αυτή τη φορά σκόραραν. Στο 50ο λεπτό λοιπόν, ο Τεό Ερνάντες με μία φοβερή σέντρα βρήκε τον Ζιρού, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Σκρίνιαρ και με μία εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Η Μίλαν είχε δύο καλές στιγμές μετέπειτα στο παιχνίδι, προκειμένου να κλειδώσει το ματς, με Ερνάντες και Οκαφόρ στο 63' και 85' αντίστοιχα, αλλά δεν το έκανε. Ωστόσο, δεν το πλήρωσε κιόλας, παρότι παραλίγο να γίνει η ζημιά. Στο 89ο λεπτό η Παρί έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Κανγκ Ιν Λι σημάδεψε το δοκάρι από πολύ καλό σημείο μέσα στην περιοχή. Και κάπως έτσι, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πήρε ένα άκρως πολύτιμο «τρίποντο».

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE 

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE