«Πάτησε» (ξανά) τη Νιούκαστλ και κορυφή στον όμιλο... φωτιά η Ντόρτμουντ!
i

© prtscr

«Πάτησε» (ξανά) τη Νιούκαστλ και κορυφή στον όμιλο... φωτιά η Ντόρτμουντ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:36 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 07.11.2023

Μετά τη νίκη στο «St. James Park», η Ντόρτμουντ επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ και στο «Westfalen» και ανέβηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου του Champions League.

Άλλο Bundesliga και άλλο Champions League για την Ντόρτμουντ. Μπορεί το Σάββατο (4/11) οι Βεστφαλοί να γνώρισαν τη βαριά ήττα με 4-0 στο ντέρμπι με την Μπάγερν, όμως την άφησαν πίσω τους και με μία σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Νιούκαστλ πήραν τη δεύτερη σερί νίκη επί της αγγλικής ομάδας, αυτή τη φορά με 2-0. Έτσι, «πάτησαν» στην κορυφή του πιο δύσκολου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Βεστφαλοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και με τη φόρα που έπαιρναν από την ασύλληπτη κερκίδα στο «Signal Iduna Park» θέλησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να... πνίξουν τις «καρακάξες», που πραγματοποίησαν ένα πιο νωχελικό ξεκίνημα. Βέβαια, οι γηπεδούχοι δεν ήταν πολύ δημιουργικοί, αλλά είχαν κάποιες επικίνδυνες προσπάθειες.

Η πρώτη τους καλή στιγμή ήρθε στο 16ο λεπτό, με τον Αντεγιέμι να κάνει ένα κοντρόλ και στη συνέχεια να εξαπολύει ένα σουτ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πόουπ, ενώ έπειτα από 10 λεπτά η γερμανική ομάδα άνοιξε το σκορ. Ο Ζάμπιτσερ γύρισε εξαιρετικά στον Φούλκρουγκ κι εκείνος με ένα ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση, αλλά λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, με τον Κόμπελ να κάνει μια εξαιρετική απόκρουση στην κεφαλιά που έκανε ο Ζοέλιντον από κοντινή απόσταση.

Στη επανάληψη η αγγλική ομάδα έδειξε να μπαίνει πιο δυνατά και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 56', ξανά με τον Ζοέλιντον. Ο Βραζιλιάνος έπιασε μία κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόμπελ.

Οι Γερμανοί δεν άργησαν να αποκτήσουν ξανά τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 79ο λεπτό χτύπησαν άψογα στην κόντρα, με τον Αντεγιέμι να «σπάει» στον Μπραντ, που έπειτα από μία κούρσα έκανε ένα υποδειγματικό πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, αφού μετέπειτα η Ντόρτμουντ διαχειρίστηκε με σχετική ευκολία το προβάδισμα της.