Τα τεστ γαλακτικού οξέος που κερδίζει κάθε χρονιά ο αγέραστος Μίλνερ (vid)

Τζέιμς Μίλνερ

i

Τζέιμς Μίλνερ/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Τα τεστ γαλακτικού οξέος που κερδίζει κάθε χρονιά ο αγέραστος Μίλνερ (vid)

Κώστας Τόπας 12:59 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 30.05.2023

Ο Τζέιμς Μίλνερ αποχώρησε από την Λίβερπουλ, έχοντας ζήσει ένδοξες μέρες στο «Άνφιλντ» με τρόπαια και σπουδαίες στιγμές που θα του μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό. Μαζί του στις αποσκευές θα πάρει κι ένα απίστευτο ρεκόρ που κανένας άλλος συμπαίκτης του δεν κατάφερε να κάνει.

Ο Τζέιμς Μίλνερ απόλαυσε οκτώ γεμάτες σεζόν στη Λίβερπουλ μετά την μετακόμισή του στο «Άνφιλντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι το 2015. Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι «Reds» να κερδίσουν την Premier League, το FA Cup, το Carabao Cup και το περίφημο Champions League.

Ο 37χρονος μέσος αποχώρησε από το «Άνφιλντ» ως θρύλος του συλλόγου μετά τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ένας απίστευτος επαγγελματίας που υπερηφανεύεται για τον απαράμιλλο ρυθμό εργασίας του.

Οταν κάποιος σκέφτεται τον Μίλνερ, στο μυαλό του φέρνε ένα μηχάνημα, με τις εμφανίσεις του στο τεστ γαλακτικού οξέος του συλλόγου στην προετοιμασία της σεζόν συνοψίζοντας τα εκπληκτικά του επίπεδα φυσικής κατάστασης. Αυτό που είναι απίστευτό είναι οι αστείρευτες φυσικές του δυνάμεις.

Ο Μίλνερ από τότε που έγινε κάτοικος Λίβερπουλ έχει κερδίσει κάθε συμπαίκτη του στα τεστ γαλακτικου οξέος, για τη μέτρηση των επιπέδων αντοχής των ποδοσφαιριστών. Ένα τεστ που έχει κερδίσει σε κάθε σεζόν που βρίσκεται στο σύλλογο. Ουσιαστικά γι' αυτό το τεστ οι παίκτες τρέχουν γύρω από ένα γήπεδο σε μια σειρά διαφορετικών διαστημάτων και ρυθμών, με εξετάσεις αίματος να γίνονται μετά από κάθε διάστημα προκειμένου να ελέγχονται τα επίπεδα γαλακτικού οξέος. Εάν ένας παίκτης είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, τότε υποχρεώνεται να εγκαταλείψει το πρόγραμμα.

Πέρυσι, ο έμπειρος Άγγλος μέσος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό τις επιδόσεις του από το τεστ αντοχής της προετοιμασίας. Ο 37χρονος κατάφερε να διανύσει πάνω από 8,5 χιλιόμετρα σε 34 λεπτά. Πρόκειται για ένα απίθανο στατιστικό. 

Από «Red» σε «γλάρος»

Ο Μίλνερ, ο οποίος αποχώρησε ως ελεύθερος από τους «Reds», θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με την Μπράιτον, η οποία κατάφερε κι εξασφάλισε την έξοδό της στην Ευρώπη και τρέχει  ήδη τον μεταγραφικό της σχεδιασμό για την ερχόμενη σεζόν, καθώς εκτός από τον Μίλνερ έχουν έρθει σε συμφωνία και με τον Ζοάο Πέδρο.