Ο Μίμης Παπαϊωάννου θα κοσμεί για πάντα την «OPAP Arena»

Μίμης Παπαϊωάννου

i

Μίμης Παπαϊωάννου/©Intime

Ο Μίμης Παπαϊωάννου θα κοσμεί για πάντα την «OPAP Arena»

Κώστας Τόπας 05:00 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:26 - 16.03.2023

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει ήδη ξεχωριστή θέση στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς ο θρύλος της Ένωσης κοσμεί τον βορειοδυτικό πυλώνα της «OPAP Arena».

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ, Μίμης Παπαϊωάννου έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (15/03), έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οταν ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν μια «ανάσα» από την Ρεάλ αλλά τελικά βρέθηκε δίδυμο με τον… Καζαντζίδη! (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

05:00 - 16.03.2023

Οταν ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν μια «ανάσα» από την Ρεάλ αλλά τελικά βρέθηκε δίδυμο με τον… Καζαντζίδη! (vids)

Ο Μίμης Παπαϊώαννου είχε βρεθεί μια «ανάσα» από το να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο η ΑΕΚ δεν επέτρεψε την μετακίνησή του στους «μερένχες» κι έτσι ο θρύλος της Ένωσης στράφηκε στο... τραγούδι.

«Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Μίμη Παπαϊωάννου που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στα 81 του χρόνια. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας μας πέρασε στην αιωνιότητα, έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας», αναφέρει σε μήνυμά της η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την ΑΕΚ, με 289 γκολ σε 566 εμφανίσεις. Τα 236 σε 481 εμφανίσεις στην Α’ Εθνική. Ηταν επίσης πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, το 1964 και το 1966. Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 61 φορές με 21 γκολ. 

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ από πλευράς της είχε ήδη φροντίσει να τιμήσει τον θρύλο της Ένωσης, μέσω της «OPAP Arena», η οποία παντρεύει αρμονικά το παρόν με το παρελθόν και τη σύγχρονη τεχνολογία με την ιστορία της ΑΕΚ. Μια ιστορία από το 1924 που δεν έχει τέλος, παρά μόνο αρχή...

Συγκεκριμένα, ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει «βρει την θέση του» στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς ο θρύλος της Ένωσης κοσμεί τον βορειοδυτικό πυλώνα της OPAP Arena.