Μητσοτάκης: «Το κλείσιμο των γηπέδων ήταν μια σκληρή αλλά επιβεβλημένη απόφαση - Η ορθότητα των μέτρων θα κριθεί στην πορεία»

Κυριάκος Μητσοτάκης

i

©Intime

Μητσοτάκης: «Το κλείσιμο των γηπέδων ήταν μια σκληρή αλλά επιβεβλημένη απόφαση - Η ορθότητα των μέτρων θα κριθεί στην πορεία»

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:52 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 11.02.2024

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το ΟΑΚΑ θα μπορεί να επαναλειτουργήσει από τέλη Μαρτίου, ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των γηπέδων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook αναφέρθηκε στην επιστροφή των οπαδών στις εξέδρες των γηπέδων -μετά και την ανακοίνωση των μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. 

Επίσης ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην επιτυχία των Πλατανιώτη – Μπαλκογεώρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, ενώ ανακοίνωσε ότι το ΟΑΚΑ θα μπορεί να επαναλειτουργήσει από τέλη Μαρτίου. 

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Έλεγα τον περασμένο Δεκέμβριο από το βήμα της Βουλής, ότι τα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό και ιδίως στον χώρο του ποδοσφαίρου έφτασαν σε ένα σημείο που χρειάζονταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις από τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει το περασμένο καλοκαίρι. 

Και το δίμηνο κλείσιμο των γηπέδων ήταν όντως μια σκληρή αλλά επιβεβλημένη απόφαση για να οργανώσουμε καλύτερα την απάντηση της συντεταγμένης πολιτείας στη δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων με θύματα πολίτες και αστυνομικούς, υπό τη θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας. 

Με βάση λοιπόν το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων για την ασφαλή επιστροφή στα γήπεδα που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα, από μεθαύριο Τρίτη θα ανοίξουν ξανά τα γήπεδα για τους φιλάθλους και αρχίζει πάλι η διάθεση των εισιτηρίων. Από την προσεχή Τρίτη, η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, με τη νέα της σύνθεση και με αναβαθμισμένες αρμοδιότητες, θα μπορεί να επιβάλλει αυστηρές ποινές στις ομάδες -πχ αγώνες κεκλεισμένων των θυρών αν πέσει εντός του γηπέδου κροτίδα ή οποιοδήποτε επικίνδυνο αντικείμενο.  

Ως προς τις κάμερες, αν οι ΠΑΕ δεν έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν κάμερες έως τις 6 Μαρτίου, από την επόμενη θα ξανακλείσει το γήπεδο για τους θεατές. Και από τις 9 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της Super League, μέσω κινητού τηλεφώνου. 

Η ορθότητα των μέτρων ασφαλώς θα κριθεί στην πορεία. Αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και να επιτρέψουμε στους Έλληνες να απολαμβάνουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου μακριά από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας. 

Ο αθλητισμός πρέπει να δίνει χαρά, όπως στην περίπτωση των δυο κοριτσιών μας του υγρού στίβου, της «χρυσής και ασημένιας» στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ευαγγελίας Πλατανιώτη και της Σοφίας Μαλκογεώργου, που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τα θερμά μου συγχαρητήρια».

Ο πρωθυπουργός, έκλεισε την εβδομαδιαία αναλυτική του ανασκόπηση με τα νεότερα για την επικείμενη επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ: «Θα κλείσω τη σημερινή ανασκόπηση με τα νεότερα από την πρόοδο των εργασιών στο ΟΑΚΑ. Έχει περίπου αφαιρεθεί το 6% από τα συνολικά 5.000 τεμάχια πολυκαρβονικών από τα Στέγαστρα Καλατράβα. 

Καθημερινά αφαιρούνται περίπου 80 κομμάτια, τα οποία θα ανακυκλωθούν. Η απομάκρυνση των πολυκαρβονικών με αυτούς τους ρυθμούς θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του Σταδίου από τα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο από τα μέσα Απριλίου. Έτσι, θα μπορέσουν να διεξαχθούν κανονικά πριν ή αμέσως μετά το Πάσχα αθλητικές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων η συναυλία των Coldplay, που ομολογώ πως κι εγώ την περιμένω! And everything's not lost...When you thought that it was over, για να θυμίσω ένα τραγούδι τους».

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }