Αν δεν σωθούμε μόνοι μας, η Κυβέρνηση δεν θα μας σώσει

Μητσοτάκης, Βρούτσης, Οικονόμου

i

© Intime

Αν δεν σωθούμε μόνοι μας, η Κυβέρνηση δεν θα μας σώσει

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:35 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 10.12.2023

Ένας Πρωθυπουργός που επαναπαύεται στην απουσία αντιπολίτευσης και δύο ακατάλληλοι υπουργοί, δεν θα δώσουν καμία λύση στο πρόβλημα της βίας. Μία και μόνο λύση υπάρχει για τον ελληνικό αθλητισμό...

Όλοι μεγαλώσαμε με αστεία και με χαβαλέ, για την περιβόητη γκαντεμιά της οικογένειας Μητσοτάκη. Μέχρι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αστειεύτηκε στο Tik Tok με τη φήμη του, με το βίντεο που είχε αναρτήσει τον περασμένο Μάιο για τις ευχές του στους μαθητές, εν όψει των Πανελληνίων Εξετάσεων. Μία ενέργεια που ομολογουμένως ήταν επιτυχημένη και πρωτοποριακή για Έλληνα πολιτικό.

Στην πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός πρέπει να νιώθει ο πιο τυχερός, μακράν του δεύτερου. Γιατί κυβερνά τον τόπο σε μία εποχή που τα αντιπολιτευόμενα κόμματα είναι είτε διαλυμένα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε αδυνατούν να προσφέρουν ρεαλιστική εναλλακτική λύση, όπως το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, καμία γκάφα, καμία αδυναμία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ουσιαστική συνέπεια για εκείνη, εξαιτίας της έλλειψης πραγματικής αντιπολίτευσης.

@kyriakosmitsotakis_ Ένα βίντεο που ΔΕΝ σας εύχομαι καλή επιτυχία! #KyriakosMitsotakis #ekloges2023 ♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανεξελέγη τον Ιούλιο με 41%, με περισσότερες από 20 μονάδες διαφορά από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και με την πρωτοκαθεδρία σε όλα τα επίπεδα. Παρόλα αυτά, επέλεξε για τα υπουργεία, ανθρώπους οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν.

Δυστυχώς για τον ελληνικό αθλητισμό και τη βία που τον ταλανίζει, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δεν είναι τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις. Σε ένα κρίσιμο τάιμινγκ, απουσιάζουν οι πολιτικοί οι οποίοι θα πάρουν σωστές – και ενδεχομένως σκληρές – αποφάσεις και θα τις υλοποιήσουν. Με την τελική ευθύνη να βαραίνει φυσικά, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο Παναθηναϊκός έστειλε μήνυμα για καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:11 - 09.12.2023

Ο Παναθηναϊκός έστειλε μήνυμα για καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο (vid)

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου και οι Φώτης Ιωαννίδης, Γιούρι Λοντίγκιν και Ζέκα εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό στην παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς, εκφράζοντας την ελπίδα για ένα ευνοίωνο μέλλον στο άθλημα.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι ανακοινώσεις και τα μέτρα μετατέθηκαν για τη Δευτέρα. Προκαλεί έκπληξη η μετάθεση; Όχι. Άλλωστε, τι θα μπορούσαν να ανακοινώσουν από την Κυβέρνηση; Ότι κλείνουν τους συνδέσμους, τους οποίους υποτίθεται πως έχουν κλείσει άλλες δύο φορές την τελευταία τριετία; Σοβαροί να είμαστε.

Στην πραγματικότητα, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα επικοινωνιακό αδιέξοδο. Το πρωθυπουργικό γραφείο αναζητά ένα τρόπο διαχείρισης της κατάστασης και δεν είναι εύκολο να το βρει, αφού οι εντυπωσιασμοί εξαντλήθηκαν λίγους μήνες πριν, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ακόμα και ο Έλληνας που ξεχνάει πιο γρήγορα από το… χρυσόψαρο, αυτό θα το θυμάται.

Τι θα ισχύσει με την αστυνομία για τους αγώνες της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ εφόσον η κυβέρνηση «παγώσει» τα εθνικά πρωταθλήματα
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

00:27 - 09.12.2023

Τι θα ισχύσει με την αστυνομία για τους αγώνες της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ εφόσον η κυβέρνηση «παγώσει» τα εθνικά πρωταθλήματα

Οι αστυνομικοί, μέσω ανακοίνωσης της ΠΟΑΣΥ, ζήτησαν αποχή από τα γήπεδα, κάτι που δημιουργεί το ερώτημα του τι θα συμβεί στα παιχνίδια ποδοσφαίρου και μπάσκετ στην Ευρώπη. Όλα δείχνουν πως η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο (9/12) θα κρίνει πολλά, όσον αφορά τις εκτός συνόρων αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τη Δευτέρα θα ακούσουμε τα ίδια μέτρα που ακούσαμε τον Αύγουστο ή μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Θα αλλάξουν μόνο οι ημερομηνίες, τα ονόματα, οι ομάδες. Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν τώρα δεν μπορεί να έρθει, γιατί τα επεισόδια συνέβησαν σε παιχνίδι βόλεϊ. Και ο ομόβαθμος του Τσέφεριν στη CEV (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πετοσφαίρισης) δεν έχει ανάλογη αναγνωρισιμότητα, για να τον προσκαλέσουν στην Αθήνα από το κυβερνητικό επιτελείο. 

Δεν έχουμε ανάγκη από άλλες φανφάρες και πομφόλυγες. Αν απλώς εφαρμοζόταν ο νόμος, πολλά προβλήματα γύρω από τη βία θα λύνονταν. Όχι όλα, τα περισσότερα. Ωστόσο, ο νόμος απλώς δεν εφαρμόζεται. Αν και όταν σταθούμε τυχεροί και εμφανιστεί ένας σοβαρός υπουργός, το ξανασυζητάμε. Μέχρι τότε, εμείς πρέπει να καταλάβουμε πως με την ένταση και το μισός που επικρατούν, κινδυνεύουμε όλοι. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά για να τα αγνοήσουμε. Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω και ας σκεφτούμε, πριν να είναι πολύ αργά…

Υ.Γ.: Η δήλωση της ημέρας ανήκει στον Πέτρο Κόκκαλη, ανεξάρτητο ευρωβουλευτή που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. O Πέτρος Κόκκαλης έγραψε στο Twitter πως δεν αντιλαμβάνεται σε τι χρησιμεύουν οι σύνδεσμοι οπαδών στον αθλητισμό. Μάλλον με τον Σωκράτη Κόκκαλη, επί των ημερών του οποίου συνέβη η Ριζούπολη στις 11 Μαΐου του 2003, θα είναι απλά συνεπώνυμος και δεν έχουν συγγένεια. Δεν εξηγείται διαφορετικά…