Τι θα ισχύσει με την αστυνομία για τους αγώνες της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ εφόσον η κυβέρνηση «παγώσει» τα εθνικά πρωταθλήματα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

i

© Intime

Τι θα ισχύσει με την αστυνομία για τους αγώνες της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ εφόσον η κυβέρνηση «παγώσει» τα εθνικά πρωταθλήματα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:27 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:28 - 09.12.2023

Οι αστυνομικοί, μέσω ανακοίνωσης της ΠΟΑΣΥ, ζήτησαν αποχή από τα γήπεδα, κάτι που δημιουργεί το ερώτημα του τι θα συμβεί στα παιχνίδια ποδοσφαίρου και μπάσκετ στην Ευρώπη. Όλα δείχνουν πως η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο (9/12) θα κρίνει πολλά, όσον αφορά τις εκτός συνόρων αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων.

Τα επεισόδια στο «Μελίνα Μερκούρη» ήταν αυτά που επισκίασαν το παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για τα προημιτελικά του League Cup. Η έκτασή τους ήταν τόσο μεγάλη, που αποτέλεσμα είχαν τον τραυματισμό ενός αστυνομικού μετά από επίθεση με φωτοβολίδα. 

Η σοβαρή σωματική βλάβη που υπέστη ο συγκεκριμένος άνθρωπος, στα εν λόγω επεισόδια, προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των αρμοδίων πλευρών. Μία από αυτές προήλθε και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μέσω ανακοίνωσης ζήτησε την αποχή των αστυνομικών δυνάμεων από τα γήπεδα. Ένα σενάριο φαινομενικά εφιαλτικό, αφού οι πιθανότητες να αυξηθούν τα φαινόμενα βίας, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί, είναι αρκετές.

Ένα από τα ερωτήματα που γεννούνται, λοιπόν, μετά από αυτή την ανακοίνωση, είναι το τι θα συμβεί με τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Η απάντηση θα προκύψει από τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού και αρκετών υπουργών του. Η πρώτη σκέψη είναι να αναβληθούν όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα, κάτι που θα συμβαδίσει με τα «θέλω» των αστυνομικών δυνάμεων.

Σκέψεις για αναβολή των πρωταθλημάτων μέχρι το τέλος του 2023 στο Μαξίμου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:48 - 08.12.2023

Σκέψεις για αναβολή των πρωταθλημάτων μέχρι το τέλος του 2023 στο Μαξίμου

Σύσκεψη με αφορμή τα κρούσματα οπαδικής βίας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επικρατέστερη σκέψη είναι να αναβληθούν όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023.

Όμως το πρόβλημα είναι πως οι αγώνες του Europa League, του Conference League, της Euroleague κ.ο.κ. δεν μπορούν να αναβληθούν από την κυβέρνηση. Επομένως, ένα από τα βασικά ζητήματα του συμβουλίου στο Μαξίμου είναι το πως θα κατορθώσουν οι αρμόδιοι φορείς να βρουν κοινή γραμμή πλεύσης με την ΠΟΑΣΥ, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά στις αθλητικές βραδιές της ερχόμενης εβδομάδας. Αυτό που μοιάζει σίγουρο είναι πως με την ολοκλήρωση της Σαββατιάτικης σύσκεψης και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να διευκρινιστεί το τι θα συμβεί με τους ευρωπαϊκούς αγώνες και τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ