Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την οπαδική βία - Στο «τραπέζι» η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων

Κυριάκος Μητσοτάκης

i

Κυριάκος Μητσοτάκης/ ©Intime

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την οπαδική βία - Στο «τραπέζι» η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων

Sportal newsroom 13:06 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 09.12.2023

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανοικτό το ενδεχόμενο για διακοπή όλων των πρωταθλημάτων!

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (09/12), στον απόηχο και του νέου ακραίου τραγικού επεισοδίου της οπαδικής βίας με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού. Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, Σταύρου Παπασταύρου, του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκου, αλλά και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Τα δύο σενάρια

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις θα γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, τη Δευτέρα (11/12), κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Τα δύο σενάρια που τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη ήταν η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν και οι ενώσεις των αστυνομικών. Και δεύτερον η διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης:

«Μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλει ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι 424 που προσήχθησαν στην διεύθυνση Αλλοδαπών αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη. Από την άλλη, στη σύλληψη ενός αλλοδαπού από τη Γεωργία προχώρησαν οι Αρχές έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη.