Γεωργιάδης για επεισόδια στου Ρέντη: «Ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος – Η κοινωνία λέει “δεν πάει άλλο”»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης για επεισόδια στου Ρέντη: «Ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος – Η κοινωνία λέει “δεν πάει άλλο”»

Sportal newsroom 11:57 - 09.12.2023

«Ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στη «σκιά» των τραγικών γεγονότων στου Ρέντη με τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού που δίνει μάχη για η ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την οπαδική βία, μετά τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη, με τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που δίνει μάχη για τη ζωή του. 

Λίγο πριν τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία ύστερα από τα επεισόδια στου Ρέντη, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι ο «ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο».

«Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης της ζωής αυτού του παιδιού και των υπολοίπων αστυνομικών», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (09/12). 

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον αστυνομικό. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, προσεύχομαι γι΄αυτόν. Το παιδί αυτό θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να καταφέρει. Αισθάνομαι θλίψη που ένας νέος συμπολίτης μας κατά την εργασία του βρέθηκε σε αυτό το φρικτό γεγονός. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αύξηση του βασικού μισθού, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Στον αλγόριθμο που καθορίζει την αύξηση του βασικού μισθού είναι ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη. Η ιδέα της αύξησης του βασικού μισθού είναι να μπορεί η αύξηση να είναι στα πλαίσια των αντοχών της οικονομίας. Η απόφασή μας να ξεπαγώσουμε νωρίτερα τις τριετίες δικαιώθηκε από την ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας. Απεδείχθη ότι όταν πήραμε αυτή την απόφαση ξέραμε τι κάναμε. Είμαι ευτυχής που είμαι ο υπουργός που ζει την ανεργία κάτω από το 10% και αυτός ο υπουργός που επί των ημερών του θα απολαύσουν οι υπάλληλοι πολύ μεγαλύτερους μισθούς».