Ο 13χρονος Κίμπροου έγραψε ιστορία κι έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αμερικανικού ποδοσφαίρου που έκανε το ντεμπούτο του (vid)

Ντάβιαν Κίμπροου

Ο 13χρονος Κίμπροου έγραψε ιστορία κι έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αμερικανικού ποδοσφαίρου που έκανε το ντεμπούτο του (vid)

Κώστας Τόπας 15:45 - 02.10.2023

Ιστορία έγραψε ο Ντάβιαν Κίμπροου, ο οποίος έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο USL σε ηλικία 13 ετών!

Ο επιθετικός της Σακραμέντο Ρεπουμπλικανία, Ντάβιαν Κίμπροου, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αμερικανικού ποδοσφαίρου που έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο την Κυριακή (01/10).

Ο Κίμπροου, ο οποίος είναι 13 ετών, 7 μηνών και 13 ημερών, μπήκε σε αγώνα πρωταθλήματος USL στο 87ο λεπτό της νίκης 2-0 της Σακραμέντο Ρεπουμπλικανία, επί των Λας Βέγκας Λάϊτς. Σε περίπτωση που δεν θέλατε να κάνετε τα μαθηματικά, αυτό σημαίνει ότι ο Κίμπροου γεννήθηκε το 2010 .

Η νεαρός ποδοσφαιριστής έσπασε το ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο Μάχιμο Καρίζο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του για τους Νιου Γιορκ Σίτι FC 2 στο MLS NEXT Pro πέρυσι σε ηλικία 14 ετών, 4 μηνών και 26 ημερών. Το ρεκόρ USL για τον νεότερο παίκτη που εμφανίστηκε σε αγώνα κατείχε ο Άξελ Κέι, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του για τους Ρίαλ Μόναρχς όταν ήταν 13 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών.

Ο προπονητής της Σακραμέντο Ρεπουμπλικανία, Μαρκ Μπριγκς είπε μετά το παιχνίδι ότι ακόμη και στη σύντομη παρουσίασή του, ο Ντάβιαν Κίμπροου έδειξε θετικά στοιχεία κατά το ντεμπούτο του.

Ο Κίμπροου παραδέχτηκε ότι ένιωθε κάποια νεύρα πριν από την εμφάνισή του που γράφει ιστορία, αλλά μόλις βρέθηκε στο γήπεδο ένιωσε πολύ πιο άνετα.

«Ήμουν λίγο νευρικός στην αρχή πριν κοιμηθώ στο κρεβάτι. Αλλά μόλις μπήκα στο γήπεδο, στο τέλος της ημέρας είναι απλώς ποδόσφαιρο. Οπότε έκανα αυτό που αγαπούσα. Ο βασικός μου στόχος όταν μπήκα ήταν να αγγίξω λίγο την μπάλα, να κάνω μια πάσα, να κινηθώ στο γήπεδο. Ελπίζω την επόμενη φορά να μπορέσω να σκοράρω», τόνισε χαρακτηριστικά ο νεαρός επιθετικός που συμμετείχε πρόσφατα στις προπονήσεις του Μεξικού U-16. 

Μάλιστα ο Κίμπροου σημείωσε 27 γκολ σε 31 αγώνες για την ομάδα κάτω των 13 ετών του Σακραμέντο το 2021. Κι όλα αυτά όταν ήταν 11 ετών...

Tags: