Ομάδες της Premier League απαιτούν ημι-αυτόματο σύστημα οφσάιντ μετά το τεράστιο λάθος στο ακυρωθέν γκολ του Ντίας

Ομάδες της Premier League απαιτούν ημι-αυτόματο σύστημα οφσάιντ μετά το τεράστιο λάθος στο ακυρωθέν γκολ του Ντίας

Κώστας Τόπας 10:24 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 02.10.2023

Αρκετές είναι οι ομάδες οι οποίες απαιτούν να τεθεί το συντομότερο δυνατό ένα ημι-αυτόματο σύστημα οφσάιντ, μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Τότεναμ με την Λίβερπουλ.

Η Τότεναμ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Premier League, καθώς επικράτησε 2-1 της Λίβερπουλ, με αυτογκόλ του Ζόελ Μάτιπ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία του αγώνα και συγκεκριμένα για τη φάση στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν τότε βρήκε δίχτυα, όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ, το οποίο προκάλεσε σάλο στην Αγγλία.

Στο συγκεκριμένο λεπτό, το γκολ του Λουίς Ντίαζ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η φάση ήταν οριακή και όπως ήταν λογικό ο VAR κλήθηκε να την εξετάσει. Η απόφαση να μην μετρήσει το γκολ προκάλεσε σάλο στην Αγγλία, με τους οπαδούς να απορούν γιατί ακυρώθηκε το τέρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλάνο με τις γραμμές που τραβήχτηκαν δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις οθόνες των τηλεθεατών.

Η Ένωση Διαιτητών Αγγλίας σε επίσημη ανακοίνωσή της παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος στη συγκεκριμένη φάση, αλλά σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα το λάθος οφείλεται σε ασυνεννοησία μεταξύ των διαιτητών.

Πάντως μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, πολλές ομάδες της Premier League απαιτούν να τεθεί το συντομότερο δυνατό ένα ημι-αυτόματο σύστημα οφσάιντ, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Μια απ' τις βασικές διαφορές στη χρήση του ημιαυτόματου συστήματος οφσάιντ σχετίζεται με την μπάλα, πάνω στην οποία θα υπάρχει αισθητήρας που θα εντοπίζει αμέσως και με απόλυτη ακρίβεια την τελική επαφή με το πόδι του παίκτη που πραγματοποιεί την υπό έλεγχο πάσα.

Λίβερπουλ για το ακυρωθέν γκολ του Ντίαζ: «Είναι απαράδεκτο ότι δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να ληφθεί η σωστή απόφαση»
PREMIER LEAGUE

23:26 - 01.10.2023

Λίβερπουλ για το ακυρωθέν γκολ του Ντίαζ: «Είναι απαράδεκτο ότι δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να ληφθεί η σωστή απόφαση»

Η Λίβερπουλ εξέδωσε ανακοίνωση και εκφράζει τα παράπονα της σχετικά με το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίαζ στο ματς με την Τότεναμ για την 7η αγωνιστική της Premier League.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Αύγουστο του 2022, η Ένωση Διαιτητών Αγγλίας έχει ζητήσει «συγγνώμη για το VAR» 14 φορές μετά από αγώνες της Premier League.