Ένωση Διαιτητών Αγγλίας για το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίαζ: «Ήταν ένα ξεκάθαρο ανθρώπινο λάθος»

Ένωση Διαιτητών Αγγλίας για το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίαζ: «Ήταν ένα ξεκάθαρο ανθρώπινο λάθος»

Κώστας Τσιακλής 22:52 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 30.09.2023

Η αρμόδια αρχή που είναι υπεύθυνη για τους διαιτητές της Premier League παραδέχτηκε σε ανακοίνωση της ότι κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Λουίς Ντίαζ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Τότεναμ.

Η Ένωση Διαιτητών της Premier League εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίαζ, στον αγώνα της Λίβερπουλ απέναντι στην Τότεναμ. Οι «κόκκινοι» ήταν έξαλλοι με αυτήν την απόφαση και στην ανακοίνωση αναφέρεται πως υπήρξε ανθρώπινο λάθος.

Η Τότεναμ επικράτησε της Λίβερπουλ με 2-1 σε ντέρμπι για την 7η αγωνιστική της Premier League. Οι «Σπερς» λύγισαν την αντίπαλο τους με αυτογκόλ του Ζόελ Μάτιπ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «κόκκινοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Κέρτις Τζόουνς και Ντιόγκο Ζότα.

Η Λίβερπουλ πάντως είναι έξαλλη κυρίως με το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίαζ στο 34'. Ο Κολομβιανός έφυγε από καθαρή θέση και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ωστόσο ο βοηθός διαιτητής και ο VAR θεώρησαν πως υπήρξε οφσάιντ. Η απόφαση προκάλεσε σάλο στην Αγγλία και η Ένωση Διαιτητών της Premier League εξέδωσε ανακοίνωσε και παραδέχτηκε πως υπήρχε ανθρώπινο λάθος στη φάση και το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει κανονικά.

«Η PGMOL αναγνωρίζει ένα σημαντικό ανθρώπινο λάθος που συνέβη κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα Τότεναμ - Λίβερπουλ. Τo γκολ του Λουίς Ντίαζ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ από την ομάδα των διαιτητών του αγώνα. Αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο και προφανές πραγματικό λάθος και θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα την κατακύρωση του γκολ μέσω παρέμβασης VAR, ωστόσο, το VAR δεν κατάφερε να παρέμβει. Η PGMOL θα διενεργήσει πλήρη έλεγχο των περιστάσεων που οδήγησαν στο σφάλμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η απάντηση του Κλοπ

Ο Γιούργκεν Κλοπ σχολίασε πάντως την ανακοίνωση και απάντησε πως η ομάδα του δεν θα πάρει βαθμούς από αυτή. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν θα πάρουμε πόντους μετά από αυτό, δεν μας βοηθά. Κανείς δεν περιμένει 100% σωστές αποφάσεις αλλά με το VAR πιστέψαμε πως θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Άλλαξε εντελώς το momentum του παιχνιδιού».